Öğrencisini Maruz Kaldığı Ayrımcılıktan Kurtaran Öğretmenin Anlattıkları İçinize Umut Doğuracak

Keşke olmasa desek de farklı toplumlar arasındaki ayrımcılıklar dünyada olduğu gibi ülkemizin de acı gerçeği. Pek çok kişi mensup olduğu din, mezhep, ırkla; sahip olduğu dünya görüşüyle, yaşam tarzıyla ayrımcılığa uğrayıp çoğunluk tarafından baskı görüyor. Ne yazık ki bu tip durumlar oldum olası Türkiye'de de var. Ancak realitenin böyle olması ufak adımlarla bunları aşamayacağımız, hepimizin insan olduğunu unutacağımız anlamına gelmiyor. Twitter'da Koçak nickini kullanan bir eğitimci de meslek hayatının ilk yılında başına gelen sıradan gözükebilecek ancak anlamlı bir anısını paylaştı. Anlattıkları viral oldu.

Biliyorsunuz son zamanlarda Alevilerin inanç merkezlerine, cemevlerine provokatif saldırılarda bulunuluyor. Muhtemelen bazı eski yaraları kaşıma gayretinde olan bazı odaklar amaçlarına neyse ki ulaşamasa da bu olaylar toplumumuzdaki bazı mezhepsel ayrımcılık olaylarını tekrar gündeme getirdi.

Bunlardan birisi de bir öğretmenin Twitter'da paylaştığı anısı. Hikayenin anlatıcısı mesleki hayatının ilk yılında başından geçen bir olayı anlattı.

Durumu kabullenmek yerine aksiyon almış.

Tabii buradaki asıl suçlu çocuklar değil.

Tabii olay burada bitmedi.

👇

👇

Tabii yaptığı hareket namının yayılmasına da vesile olmuş.

Ve en önemlisi bir çocuğun mutluluğu...

Tabii bu kısa ama anlamlı hikayenin mesajı da geldi.

Empati psikolojik açıdan iyi bir doktordur diye kapatalım.

Amerika'da İşe Erken Çağıran Patronunun Yaptığı İnceliği Anlatan Türk'ün Paylaşımı Gündem Oldu!
Diş Tedavisi İçin Türkiye'ye Geldikten Sonra Hayatı Cehenneme Dönüşen Kadının Yaşadıklarına İnanamayacaksınız
Satın Alırken Servet Yatırdığımız Spor Ayakkabıların Ateş Pahası Olmasına Gelen Tepkiler

Popüler İçerikler

Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
11.08.2022

Bende ilk okul öğretmenimi hiç bir zaman sevmedim sevemedim.Babam okulda hizmetliydi rahmetli, zengin mahallenin ilkokulunda okuyorum eğitimi çok iyi babamı da severler müdür sağ olsun kayıt yaptı.Devlet okulu bu arada .Öğretmenim de Mehmet hoca hep ayırım yapardı zengin çocuklarıyla daha çok ilgilenir onların şımarıklıklarına gülerdi geçerdi hep.Hiç bir zaman sevemedim.Okulun altında çocuk esirgeme vardı oradan da çocuklar gelirdi.Bazıları sorunluydu öğretmeni kızdırınca hemen oda kemerini çıkarır döverdi çocuğu.Hep içimde kaldı söyleyemedim korkudan içimdekileri sizi sevemiyorum diyemedim...

Ya çoğu aynı üstüne alınma. Ben de çok güzel bir muhitte okudum. Milletvekilleri hatta milli eğitim bakanınin olduğu bir semt. Ben üstelik bir devket kurumunda müdür bir babanın kiziyim. İnan öğretmen bunu bile beğenmedi. Milletvekili daha ağır basıyor ya bizi de o şekil ezdi. Müdürü beğenmedi haspam. Çok ilgilendiği öğrencileri bile ziyaretine gitmiyor malın tekiymis demek ki herkese göre.

11.08.2022

Hiçbir arkadaşıma dini inancını sorma ihtiyacı duymadım. Bazılarının Alevi olduğunu tesadüfen öğrenmişliğim oldu. Haklarındaki fikrimi hiç etkilemedi. Bu aile ile de ilintili bir konu aslında. Biz öyle yetiştik. Eşimle ilk tanıştığımız dönemde ailen beni istemeyebilir dedi. Olmaz öyle şey dedim, sen sor yine de dedi. Anneme sordum, kızdı bana. Ne biçim konuşuyorsun diye. Onun abilerinden biri pek istemedi beni. Kardeşini korumak adına tabii. Sünni biri ile anlaşamaz, bu iş yürümez diye. Epeydir yürüyor çok şükür. Bugün ben deistim o hala Alevi. İnsanların gerçekten neyim/ne oldum yerine ne olacağım demesi lazım. Sadece inanç açısından değil. Zenginlik/fakirlik, sağlıklı olmak ya da olmamak gibi ayrımcılığa kapı aralayan her konuda...

12.08.2022

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Birebir aynı durumu yaşadım. Eşimin de çekinceleri vardı fakat biz hiç öyle yetiştirilmedik. Bana din korkusu ile değil insanlığın gerekliliği doğru insan olmak öğretildi. Umarım bende çocuğumu aynı şekilde yetiştirebilirim.

Pasif Kullanıcı
12.08.2022

Ben ilkokul öğretmenim sayesinde öğretmen oldum. Köyden kasabadaki okula karda yağmurda ıslanmış çorap ve paçalarla gittiğim o soğuk kış gününde beni sobanın yanına oturtup üzerimi kurutması ve bir anne şefkatiyle beni sarmalaması hiç aklımdan çıkmaz. Ve aynı yoldan kimseyi rencide etmeden inanç,sınıf ,ırk,aidiyet ,cinsiyet ayrımı yapmadan eşitlikçi bir anlayışla evlatlarıma yaklaşıp hayatlarına dokunmaya çalıştım. Ama günümüzde bunu sağlamak çok zor. Bir erkek öğretmen olarak tüm sınıfla ip atlar,top oynarım. Onlar bizim yarınlarımız. Ve daima ahlak,din, bayrak,vatan ve Atatürk sevgisiyle kimseyi dışlamadan işimi yapar geleceğe umut ekmeye çalışırım.Hatalı olduğumda da öğrencilerimden özür dilemeyi ,affedilmeyi isterim.Hepimiz insanız sonuçta.😎

TÜM YORUMLARI OKU (24)