Öğrencisine Sınıfa Muz Getirmemesini Söyleyen Öğretmen Tartışma Yarattı

90'larda öğrenci olanların okuldaki beslenme anıları biraz daha farklı. Belirli günlerde belli yiyeceklerin gelmesi, bazı meyve ve yiyeceklerin beslenme çantalarına konmasının ayıp karşılanması, alan var alamayan var psikolojisini o dönemlerde okuyanlar hatırlar. Son yıllarda özellikle gıdadaki enflasyon oranı 90'lara rahmet okutacak hale geldiği için de eski tartışmalar tekrar alevlendi. Aslında paylaşımı yapan öğretmenin niyeti eğlenceli bir anıyı paylaşmaktı ama timeline resmen ortadan ikiye bölündü.

Aslında paylaşım oldukça eğlenceli ancak toplumca bünyemiz polemiğe aç olduğu için Erhan Hoca'ya tepki gösteren de destek gösteren de epey fazla oldu.

Son zamanlarda iyice açığa çıkan gıdaya erişim sorununa değinildi.

Olayın pahalılık değil ortak yiyecek getirme olduğu söylendi.

Bunun duyarlılık olduğu savunuldu.

Bir de tartışma çıktı.

Çocuk psikolojisinin farklı olduğu da bilinen bir gerçek.

Devrin değiştiğini de kabul edelim.

Derdini uzun uzadıya anlatanlar...

Paylaşmanın öğretilmesi gerektiğini söyleyenler 👇

👇

Siz ne düşünüyorsunuz?

Tarihçi Emrah Safa Gürkan'dan İmamoğlu Davası ve İfade Özgürlüğü Hakkında Okunası Bir Flood
Estetik Ameliyatlarla Bambaşka Biri Olan Taha Duymaz Aylık Kazancını Armağan Çağlayan'a Anlattı
Yıl Biterken Acıktık Galiba! 2022 Yılında Yiyecekler Hakkında Öğrendiğimiz İlginç Bilgiler

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
YORUMLAR
16.12.2022

Linçleyecek ne var bunda malumun ilanı... hayal dünyasında yaşayanlar gerçekle yüzleşmek için ülkenin açlık sınırına baksınlar.

16.12.2022

Bence linçleyecek bir şey yok, öğretmen haklı. Ben ilkokuldayken (1992 itibari ile) haftalık beslenme çizelgemiz vardı, herkes aynı şeyi getirirdi. Ki, bu beslenme çizelgesi çıkmadan, herkes kendine göre getirirdi bir şeyler, zeytin yumurta yiyen çocukta vardı, ekmek peynir yiyen de, jambonlu sandviç yiyen de. Ama size bir şey söyleyeyim mi arkadaşlar, hangi anne çocuğuna salamlı jambonlu sandviç gönderiyorsa gözükmesin diye sandviçin içine doğru koyuyorlardı, çocuğum yiyor ama görülmesin, imrenilmesin mantığında, demek istediğimi anlatabiliyor muyum? Sonrasında çizelge geldi, herkes evinden aynı şeyleri getirdi, annem mesela bol bol küp patates kızartır koyardı, çizelgede hep vardı 😄😄 Yeşilbahar İlkokulu’nda okudum.

16.12.2022

Muz son 1-2 aydır ucuz. Zaten o da yerlisi. Tekrar artmaya başlar. Zira güneyde seraları aşırı yağmur vurdu ve bu birçok üründe fiyat artışı getirecek maalesef. Diğer yandan öğretmen arkadaş haklı. Devlet okullarında bebelerin canı elbet çeker. Çocuğun ailesinin jesti de taktir edilesi. Allahtan manavmış baba :)

18.12.2022

Konu muz ve muzun fiyatı değil. Muz olmaz, başka bir şey olur. Olay muz değil yani. Olay gelir adaletsizliği, görgüsüzlük, bencillik, hedonizm, narsizm, aşağılık duygusu, cahillik, sadizm vs vs vs

TÜM YORUMLARI OKU (18)