Öğrencilik Hayatı Başka, Mezun Hayatı Başka Güzel! Boğaziçi Üniversitesi Mezunu Olmanın En Güzel Yanları

İstanbul Boğazı manzaralı, Rumeli Hisarının hemen bitişindeki Boğaziçi Üniversitesi; eğitimi, başarısı, sunduğu imkanları ve kampüsü ile Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasında yer alıyor. Öğrencilik hayatını doyasıya yaşayabileceğiniz Boğaziçi Üniversitesinden mezun olmak ise bir başka güzel.

1. Hayata karşı çok yönlü bir bakış açısı geliştirirsin.

Dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan birçok kültürü bir araya toplayan Boğaziçi Üniversitesi, öğrencilerine hayata farklı perspektiflerden bakabilmeyi aşılar. Hayata bu bakış açısı ile başlayan Boğaziçili mezunlar ise kendilerini ve çevrelerini geliştirerek ilerler.

2. Tüm dünyaya açılabileceğin bir vizyon kazanırsın.

Uluslararası ortamı ve eğitimi sayesinde, bir Boğaziçi mezunu dünyanın dört bir yanında yaşayabileceği vizyona ve yeterliliğe sahiptir.

3. Ömürlük dostlar edinirsin.

Lise arkadaşlıkları bir başkadır fakat üniversitede edindiğin dostluklar ömür boyu sürer. Yetişkin hayatına adım attığın, geleceğine dair önemli seçimler yaptığın bu süreçte yanında olan dostlarınla bir ömrü paylaşırsın.

4. Kazandığın deneyimlerle hayata hazır başlarsın.

Alışılagelmiş eğitim sisteminin dışına çıkan Boğaziçi Üniversitesi, öğrencisini mezun hayatına erken hazırlar. Aldığı derslerin yanı sıra yaptığı stajlar ile de büyüyerek kendini geliştiren bir Boğaziçi mezunu, hayata 1-0 önde başlar.

5. En az bir yabancı dili ana dilin gibi bilirsin.

Yabancı dil eğitimi ile meşhur Boğaziçi Üniversitende İngilizce'den Fransızca'ya, Rusça'dan Çince'ye birçok dil dersi veriliyor. Zorunlu İngilizce eğitiminin yanı sıra çoğunlukla bir dil dersi daha alan öğrenciler, mezun olduklarında en az bir dili ana dili gibi biliyor.

6. Farklı sektörlere atılabilecek deneyime sahip olursun.

Boğaziçi Üniversitesi, kendi bölümünün yanı sıra, farklı alanlardan dersler alıp farklı öğrenci kulüplere katılarak bambaşka deneyimler kazanmanı sağlar. Kazandığın deneyim sayesinde, mezun olduğunda birbirinden farklı birçok sektörün kapısı sana açılır.

7. Çalışma hayatını, yine sınıf arkadaşlarınla paylaşırsın.

En az dört yıl boyunca aynı sıraları paylaştığın arkadaşların iş hayatında da karşına çıkar. Kah eğlenip kah eğitim hayatının stresini paylaştığın dostlarınla iş dünyasının da gelgitlerini paylaşırsın.

8. Homecoming ile özlediğin herkesle bir araya gelirsin.

Boğaziçi Üniversitesi her yaz düzenlediği Homecoming etkinliği ile tüm Boğaziçi mezunlarını bir araya toplar. Öğrencilerin de eşlik ettiği bu etkinlik ile eski dostlardan 40 yıllık sınıf arkadaşlarına, herkes bir araya gelir.

9. Mezunlar Derneği sayesinde okuldan hiçbir zaman kopmazsın.

Güney Kampüsün derinliklerinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği, düzenlediği etkinlikler, verdiği eğitimler ve mentorluk programları ile okul ile mezun bağını korur; kopmasını engeller.

10. Hayatın her noktasında bir başka Boğaziçi mezunu ile karşılaşırsın.

Boğaziçi mezunu her yerde birbirini bulur. Bazen iş hayatında, bazen sosyal bir etkinlikte karşınıza çıkan Boğaziçiliyi okul döneminden tanımasanız bile, Boğaziçili olmak sizi yakınlaştırır, aranızda özel bir bağ oluşturur.

11. Öğrenci hayatında faydalandığın tüm imkanlardan yararlanmaya devam edersin.

Eğitimi kadar sosyal imkanları ile ünlü Boğaziçi Üniversitesi, mezunlarına da öğrenciyken sunduğu imkanları tanır. Bebek havuzdan Burch Beach'e tüm Boğaziçi tesislerinin kapıları mezunlarına açıktır.

12. Cami Sokak’ın en iyi kahvaltıcılarını bilirsin.

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsünün tam karşısında yer alan, Hisarüstü'nün en uğrak yeri Cami Sokak, Boğaziçililer için ayrı bir anlam taşır. Birbirinden güzel kafelere ev sahipliği yapan bu sokak, özellikle pazar günü kahvaltı saatinde dolup taşar. Bir Boğaziçi mezunu, Cami Sokak'ta en iyi kahvaltının nerede yapılacağından en güzel kahveyi içebileceği mekana kadar hepsini çok iyi bilir.

13. Eşsiz kampüsünün kapıları daima sana açıktır.

Bebek sahilinde yer alan, İstanbul Boğazı manzaralı Güney Kampüsü bilmeyen yoktur. İstanbul'un en yeşil, en ferah alanlarından birine ev sahipliği yapan Boğaziçi Üniversitesinin kapıları mezununa daima açıktır.

Popüler İçerikler

Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
Ziraat Bankası'ndan Ortak Konut Kredisi: Gerçekten 10 Bin Lira Taksitle Ev Almak Mümkün mü?