Öğrencilerine ‘Cosmos’ Belgeseli İzlettiği İçin Şikâyet Edilen Öğretmenin 7 Maddelik Savunması

Buca, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nde öğrencilerine National Geographic’in ‘Cosmos’ belgeselini izleten 20 yıllık tarih öğretmeni Kahraman Kepenkçi, belgeselin ‘İslam’a aykırı’ olduğu gerekçesiyle BİMER üzerinden şikâyet  edildi.

"Cosmos adlı ateizm görüşünü dikteleyen varoluşu tamamı ile Darwin’ci teori ile İslam’a aykırı belgesel"

BirGün’den Erk Acarer’in haberine göre şikâyette “Buca Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi tarih öğretmeni, Cosmos adlı ateizm görüşünü dikteleyen varoluşu tamamı ile Darwin’ci teori ile İslam’a aykırı belgeseli birçok dersinde öğrencilere izlettirmiştir. Yüzde 97’si Müslüman olan bu ülkede bu davranışın gereğinin yapılmasını arz ederim” ifadeleri yer alıyor.

Henüz hakkında bir soruşturma olmadığını ancak işin soruşturmaya döneceğinden emin olduğunu söyleyen Kepenekçi ise bu savunmayı yaptı:

Habere göre sınıflardan 'kura usulüyle' 5'er çocuk çağrılarak onların da görüşlerine başvuruldu. 

Konu hakkında ne düşündükleri sorulan öğrencilerin neredeyse tamamının öğretmenlerini desteklediği aktarılan bilgiler arasında.

Hazır konusu açılmışken buraya koyalım 👇

Aklınızın Sınırlarını Zorluyoruz: İşte ''Cosmos''dan 13 Muhteşem Bilgi

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
21.10.2016

Sen kaçak vakıf yurtlarında daha soyut kavram yetisi gelişmemiş çocuklara Allah din peygamber adı altında arapçılık empoze edenlere ses çıkarma, din altına saklanıp her türlü pisliği yapanlara çocuk tecavüzcülerine dilin yetmesin, alevilerin din eğitimi hakkını gözetme güya seçmeli olan dersleri onlar da alsın, almak zorunda bırakılsın. Ama gel gelelim çocuklara pozitif bilimi akılcılığı düşünebilmeyi öğretmek isteyen öğretmen seni rahatsız etsin huzursuz etsin ''senin değerlerine'' ters düşsün yaptığı şey, şikayet et. Yatacak yeriniz yok .

Pasif Kullanıcı
21.10.2016

şeye takıldım müslüman oranı %99.99 dan %97 ye düşmüş gelişme var. :D

Pasif Kullanıcı
22.10.2016

Türkiye de en az %10 olduğunu düşünüyorum ateistlerin çoğu kimliğindeki islam ibararesini sildirmiyor korkudan vb sebeplerden.

21.10.2016

adam cosmos izletmiş gidip teşekkür edeceğiniz yerde şikayet ediyosunuz

TÜM YORUMLARI OKU (226)