Öğrencilerin Merakla Beklediği LYS Sonuçları Açıklandı

LYS sınav sonuçları az önce açıklandı. Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği LYS sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sisteminde yayınlandı.

ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği yetkilileri, 2016-LYS sonuç açıklama takviminde herhangi bir değişikliğin olmadığını, sınav sonuçlarının bugün açıklanacağını belirtmişti. Ancak öğle saatlerinde açıklanması beklenen sonuçlar akşam saatlerine kaldı.

LYS Sonuçlarının Açıklanmasını Bekleyen Gençlerden Twitter'da İlginç Tepkiler

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği LYS sınav sonuçları az önce ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinde erişime açıldı.

Sınav sonuçlarını merak edenleri buraya alalım

ÖSYM iki sorunun iptal edildiğini açıkladı

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada; '18 Haziran 2016 tarihinde yapılan LYS-4 Felsefe Grubu Testinin Temel Soru Kitapçığında yer alan 19. sorusunun, mantık dersi öğretim programının “Tanım ve Tanımlanamazlar” ile ilgili 16. kazanımı doğrultusunda hazırlanmış olup soruda bilimsel hata bulunmamasına rağmen mevcut ders kitabında tanımlanamaz üç gruptan sadece ikisi hakkında bilgi verilmesi sebebiyle iptal edilmesine,

25 Haziran 2016 tarihinde yapılan LYS-2 Kimya Testinin Temel Soru Kitapçığında yer alan 3. sorunun “B” olarak girilmiş cevabının “E” olarak düzeltilmesine,

25 Haziran 2016 tarihinde yapılan LYS-5 Fransızca Testinin Temel Soru Kitapçığında yer alan 33. sorunun “C” olarak girilmiş cevabının “B” olarak düzeltilmesine,

26 Haziran 2016 tarihinde yapılan Türk Dili ve Edebiyat Testinin Temel Soru Kitapçığında yer alan 9. sorunun iptal edilmesine karar verilmiştir' denildi.

Tercihler ne zaman başlayacak?

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından 26 Temmuz- 2 Ağustos 2016 tarihleri arasında adaylar tercihlerini yapabilecekler. Adayların 24 tercih hakkı vardır. Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra 'Tercih Süresi' içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılması mümkündür.

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
18.07.2016

Böyle eğitim sisteminin amk. TEOG'dan sonra bu Allah'ın belası ikili var. Arada diğer ufak sınavlar var, proje performans var var oğlu var. Ne zaman soluklanacaz ne zaman şu amk ömrünün ilk çeyreğini yaşayacaz ? Ondan sonra diyorlar "Nidin ginçliğini yişimiyirsin bi ginliri çik irirsin." Ya sıçtımın eğitim sistemi yüzünden gençlik mi kalıyor ? Ülkede neden üniversite okumuş insanlar ülkenin %3'ünü, lise okumuşlar %22'sini oluşturuyor ? Bu eğitim sistemi yüzünden. İnsanlar bu yükün altında eziliyor. Ve en sonunda dayanamıyorlar. Finlandiya'da pazartesileri 3, diğer günler 4 ders var. Ve üniversite okumuşlar nüfusun %47'sini oluşturuyor. Alın size fark. Alın size ülkenin sıçmasının sebebi. Alın size İSYAN !

18.07.2016

3 vakte kadar sanayi gözüktü bana amk

18.07.2016

boşuna giriyorsunuz bu sınavlara amk. bi sürü okuyacaksınız zaman para kaybedeceksiniz 4 yıl sonra size sekreter maaşıyla işe başlatacaklar işi öğren diyecekler. bi 5-6 yılda işi öğrenmeyle geçireceksiniz maaşınız lise mezunu memur maaşıyla aynı olacak. yöneticilik kasayım diyip bi dünya sinir stres ağız kokusu çekeceksiniz bi bakmışın yaş 45 boşa giden bi ömür. bu safsatalarla zaman kaybetmeyin ticarete atılın. 18 yaşında ticarete atılsan bata çıka 25 yaşında, okumuş kariyer yapan 45 yaşındaki adamdan yukarı olursunuz. ben yapmadım pişmanım :(

TÜM YORUMLARI OKU (6)