Öğrencilerin Kaynak Kitapları Almayıp Telefon Kullandıklarını Söyleyen Öğretmen Tartışma Yarattı!

Ekonomimizin geldiği son durumla beraber başlayan 'çıkar telefonunu' furyasının ardından bugün bir öğretmenin 'Öğrenciler kaynak kitap almayıp telefonsuz gelmiyorlar' yorumu sosyal medyada gündem oldu. Bu konuda yapılan yorumlara gelin bir göz atalım... 👇

Son dönemlerde yaşadığımız ekonomik sıkıntıların bir hayli artmasıyla beraber, cebimizdeki telefonun gelir düzeyini belirlediğini öne süren bir 'çıkar telefonunu' furyası başladı biliyorsunuz ki.

'Açım' diyen vatandaşlardan genç öğrencilere birçok insan kendisini kanıtlamak için telefonunu çıkarmak zorunda bırakıldı...

Bugün ise Twitter'da bir öğretmen de kaynak kitapları almayıp telefon kullanan öğrencileri eleştirdi;

1. Öğretmenin bu paylaşımı kısa süre içerisinde sosyal medyada tepki topladı;

twitter.com

2. Telefonların çoğunun yeni model bile olmaması dikkatlerden kaçmadı.

twitter.com

3. 👇

twitter.com

4. Şu çağda, şu dönemde...

twitter.com

5. Öğrencilerin kaynak kitaplar almak zorunda kalması sorunu da önemli bir nokta oldu.

twitter.com

6. Maalesef geldiğimiz durum bu...

twitter.com

7. Birçok veli bu konuda görüşlerini belirtti;

twitter.com

8. Telefon kullanmak artık bir ihtiyaç haline geldi.

twitter.com

9. Aslında bu konuda yapılması gereken tek yorum bu...

twitter.com

10. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

twitter.com

Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Borçka Belediyesi'nin 'Çoruh Nehri' Diyerek Paylaştığı Görüntülerin Aslen İtalya'da Çekildiği Ortaya Çıktı!
Ödenen Dudak Uçuklatıcı Hesaptan Sonra Nusret'in Londra Şubesinde Yemek Yiyen Komünist Lidere Yorum Yağdı!
Aldığı Mesajlardan Sonra Eşlerini ve Partnerlerini Aldatan Kullanıcıları İfşa Eden Modelin Bi' Garip Hikayesi

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
Tolunay Kafkas, "El Sıkmama" Olayına Müdahil Oldu: Hedefinde Volkan Demirel Var
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
YORUMLAR
07.11.2021

Evinde bilgisayar, tablet olmayıp yada bir tableti bilgisayarı pandemi döneminde kardeşleriyle paylaşamayıp saatlerce o minik ekrandan ders dinlemeye, öğrenmeye çalıştı bu çocuklar! Pandemide kaybettikleri eğitim zamanlarını kursta telafi etmeye çalışan çocukları motive edeceğine, binlerce lira verip o kursa zar zor gelen çocuklara kursun kaynak vermesi gerektiğini savunacağına bu fotoğrafı çeken bir öğretmen mesleği acilen bırakıp kendine yeni bir yol çizmeli... Çünkü gönüllülük esasıyla yapılan en kutsal görevlerden biridir öğretmenlik. Kaynak alamayana yardım etmek, gözünde pırıltıyı gördüğü imkansızlıklarla mücadele eden öğrenciye bir çıkış yolu aramak, teneffüs arasında tuvalete bile gidemeden onların soru ve sorunlarına cevap-çözüm bulmak öğretmenliğin yazılı olmayan gönüllüğü ve gerekliliğidir. Çocuğum böyle bir öğretmenden ders alsın istemezdim. Hem kendine hem çocuklara yazık bıraksın mesleği en iyisi bu olur... Ayrıca öğretmeni yok pahasına çalıştıran özel kurstan zam isterken iphone telefonunu saklamalısın bence... Maazallah onlar da seninle aynı zihniyetteyse zam istediğinde "çıkart telefonunu! iphone kullanıyorsun bir de zam istiyorsun" derse bu lafın altından kalkamazsın.

Telefon lüks değil ihtiyaçtır efendim . Benim kızım diyabetli her an her şey olabilir iletişim halinde olmalıyız ayrıca da ortalık malum . Okulda ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının içeriği anlatılan konu ile ilgili tek bir etkinlik olunca kısaca içi boş olduğu için kaynak kitaba yönlendiriliyoruz . Ayrıca benim kızım da kursa gidiyor kurs kitaplarını ücretsiz verdi . Siz sistemi bir sorgulayın önce sonra ona buna b.K atarsınız !!!!

08.11.2021

Öğretmenlik mesleği son yıllarda neden itibar kaybediyor sorusunun en güzel cevabı şu görseldir. Lise mezunu bile olamayacak kapasitedeki insanları torpille ya da seçim zamanları ulufe dağıtır gibi işe alıp milletin vergilerini asgari ücret bile almayı hak etmeyen bu zihniyetteki insanlara verirseniz tabi ki değer kaybeder. Biz de o sıralardan geçtik ne yazık ki bu kafa yapısında bir çok öğretmen var ve profil resminden de görüldüğü gibi bunun yaşıyla alakası yok. Teknoloji olmadan gelişmenin kalkınmanın mümkün olmadığı bu yüzyılda kitap ve telefonu kıyaslayan biri çocuklara ne verebilir sorgulamamız gerekiyor. Bütçeden en fazla pay ayrılan kurum olan MEB'in bütçesinin %85'i bu ve bu zihniyetteki insanlara maaş adı altında heba edilip teknolojik yatırımlara ise %1 civarı pay ayrılıyor. Sonra çocuklarımızın OECD de neden son sıralarda olduğunun cevabını arıyoruz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ