Öğrencilerin CERN Gezisi Hüsran Oldu: Veliler Parayı İade Etmeyen Öğretmenden Şikayetçi

Adana'da, CERN'e gerçekleştirilecek geziye çocuklarını göndermek isteyen 46 öğrenci velisi, ödedikleri 3'er bin TL'den toplam 138 bin TL'yi, gezinin iptal edilmesine rağmen geri alamayınca organizasyonu yapan emekli öğretmeni polise şikayet etti.

DHA'nın aktardığına göre, 12 yıldır öğrencilere yönelik yurt dışı turları organize eden emekli öğretmen B.Y., Abbas Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi ve Zeynep Erdoğdu Ortaokulları’na giderek, İsviçre ile Fransa sınırında yer alan, Cenevre şehri yakınındaki Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN'e bilimsel gezi düzenleyeceğini bildirdi. Okul yöneticilerinin izniyle kayıt aldı.

46 öğrenci velisi, 10-16 Ağustos 2019 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan gezi için B.Y.’nin hesabına 3'er bin TL kayıt parası gönderdi.

Tarih yaklaştığında ise B.Y., velilere, 'Adana Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü geziyi yasakladı, bu nedenle gidemeyeceğiz. Paralarınızı iade edeceğim' dedi. Ancak paraları geri vermedi. Dolandırıldıklarını öne süren veliler de B.Y. hakkında polise şikayetçi oldu.

Okul önünde toplandılar

Zeynep Erdoğdu Ortaokulu önünde toplanan mağdur aileler adına konuşan Seçil Sönmez, 10’uncu sınıf öğrencisi oğlu Veysel Emre Onan’ın fen bilimine ilgisi olduğu için geziyi mutlulukla kabul ettiğini ancak iptalin ardından hayal kırıklığı yaşadığını kaydetti.

'Çocuklarımızın yaşadığı psikolojik durum daha önemli'

B.Y.’nin paraların iadesiyle ilgili kendilerini sürekli oyaladığını söyleyen Sönmez, şöyle devam etti: 

'Gezi için uçak ve otel paralarını önceden ödediğini, iptalin ardından bu paraları alamadığını söyleyerek bizi oyaladı. En son 2 Ağustos’ta parayı iade edeceğini belirterek, bizi bankaya davet etti ama ortada ne para var ne hesap. Şikayetçi olmamamızı istiyor. Para bazen umursanmayabilir ama çocuklarımızın yaşadığı psikolojik durum daha önemli. Çocuklarımız bir yıl boyunca geziye hazırlandılar, umutları yıkıldı.'

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
29.08.2019

3.000 TL ile nereye gidiyorsunuz ya :D Akıl var mantık var. 1.000 Euro bile yapmıyor. Oteli, uçağı ve masraflara 3000'e yeteceğini inandınız mı gerçekten? Her neyse olan olmuş. Biraz mantıklı düşünseniz zaten böyle bir şey olmayacağını düşünürdünüz. Ayrıca izin falan bahane adamlar parayı cebe indirmek istemiş.

29.08.2019

Okul gezileri toplu yapıldığı için daha uygun oluyor. 3 yıldızlı bir otelde kalırlarsa 3000 tl'ye 3-4 günlük bir gezi mümkün.

29.08.2019

3bin lira 500 euro bile yapmazken bu parayla cern’e nasil gidiliyor da tahminen en azindan 1-2 gun kalinip geri geliniyor? Millet eskiden ucuzluk gorunce arastirirdi, simdi fakirlikten leş kargasi gibi kimse sormuyor etmiyor, atliyor hemen

30.08.2019

ilk defa bir dolandırıcılık haberine üzüldüm

TÜM YORUMLARI OKU (18)