Öğrenciler 'Teknoloji' Etkinliği Diye AK Parti Programına Götürüldü

İzmir'de bir lisenin öğrencilerinin 'teknoloji' etkinliği diye AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'İlk Oyum Erdoğan'a' programına götürüldüğü öğrenildi. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç soru önergesi verip konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Velilerden teknoloji etkinliği için izin alındı

BirGün'ün haberine göre, İzmir'in Bornova ilçesinde Bornova Kültür Merkezi'nde, 1 Kasım’da AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'İlk Oyum Erdoğan'a' isimli etkinliğe Menderes Şehit Mehmet Kıvık Anadolu Lisesi öğrencilerinin götürüldüğü ortaya çıktı. 

Etkinlik için öğrenci velilerine, teknoloji etkinliği için izin kağıdı gönderildiği öğrenildi. Öğrenciler ise salona girdiğinde “İlk oyum Erdoğan'a” afişleri ve pankartlarıyla karşılaştı.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 'İzmir Menderes Şehit Mehmet Kıvık Anadolu Lisesi öğrencilerini bugün teknoloji etkinliğine gidiyoruz diye götürüyorlar ancak öğrencilerimiz karşısında ‘İlk Oyum Erdoğan’a’ Recep Tayyip Erdoğan sloganları ve AKP bayraklarıyla karşılaşıyorlar. Gençlerin iradesi dışında, ellerinden seçim yapma hakkı alınarak parti propagandası yapılmasını da böyle bir siyaset anlayışını da kabul edemeyiz. Okulda dersinin başında olması gereken gençlerin Erdoğan propagandasında ne işi var?' dedi.

Meclis gündemine taşındı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç

CHP'li Kılıç, olaya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi. Kılıç’ın verdiği soru önergesi şu şekilde:

  • İzmir Menderes Şehit Mehmet Kıvık Anadolu Lisesi öğrencileri, “teknoloji etkinliğine gidiyoruz” denilerek, Bornova Kültür Merkezindeki AKP toplantısına götürülmüşler midir?

  • Bu toplantıya katılım kararı kim tarafından, neden verilmiştir?

  • Lise öğrencilerinin ders saatinde bir siyasi partinin toplantısına katılması hakkında sorumlular ile ilgili idari soruşturma açılmış mıdır?

  • Açıldı ise sonucu ne olmuştur? Açılmadı ise açılması düşünülmekte midir?

  • Buna benzer şekilde, bir siyasi parti toplantısına öğrenci katılımı sağlanmış mıdır? Sağlandı ise sorumlular hakkında idari soruşturma açılmış mıdır? Açıldı ise nasıl sonuçlanmıştır?”

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
YORUMLAR
02.11.2022

İlk oyunu AKP' ye veren gençlerin götüne iphone 14 girsin. Nasıl olsa başka şekilde alamazlar !!

02.11.2022

Mitinglere para ile götürülen insanlar, fabrikalardan işten atma tehdidiyle alanlara taşınan işçiler derken şimdi de konser, festival diye kandırılan öğrenciler. Sırf kalabalık görünsün diye her türlü alengirli işe giriyorlar ama asıl ruh hastalığı bunlarla halkı bakın nasıl halen destekleniyoruz şovu yaparak kandırmak...

02.11.2022

Çevremde gördüğüm akp liler hayatlarından memnun ölümüne savunuyorlar almqnyq bizi qısqanıyor lar, ekonomiöiz şahlanıyor lar havada uçuşuyor.

02.11.2022

Adamı sike sike Ak Partili yapıyolar.Seçim gelene kadar Götü duvarmadan ayırmayın

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ