Öğrenciler Saatlerce Atatürk Kitaplığı'nın Kapısında Bekliyor: 'Taksim’e AVM Değil, Kütüphane Lazım'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Taksim'deki Atatürk Kitaplığı özellikle merkezi konumu nedeniyle öğrencilerin akınına uğruyor. Ancak gelen öğrenciler yer darlığı nedeniyle içeri girebilmek için saatlerce kuyrukta bekliyor. Etrafında 4 büyük AVM ve yüzlerce mağaza olmasına karşın Taksim gibi merkezi bir yere yeni bir kütüphane yapılmaması veya mevcut kütüphanenin şartlarının iyileştirilmemesi öğrencilerin tepkisini çekiyor.

Cumhuriyet'ten Mehmet Kızmaz'ın haberine göre,öğrencilerden bazıları evinde kendine ait odası, masası olmadığı için kuyrukta beklemeye razı olmuş kimi de deniz manzarasına karşı ders çalışmak için. 

Kitaplık 24 saat hizmet vermesine karşın fiziksel olarak yetersizlikleriyle dikkat çekiyor. Hem salonun darlığı hem de tuvalet gibi bölümlerin yetersizliği ve hijyen eksikliği öğrencilerin en büyük şikayetleri arasında yer alıyor.

Öğrenciler şikayetlerini ve taleplerini şu sözlerle dile getiriyor:

"Okuldan sıraya yakalanmamak için koşuyoruz"

Metkan Temel: Civarda çok okul var. Öğrenci çok ama kütüphane az. Okuldan sıraya yakalanmamak için koşuyoruz. Çalışma masalarındaki ışık sistemi gibi olanakları seviliyor. Misal evde bu kadar geniş masa yok. 

Norda Lazoğlu: Yoğunluğun nedeni Taksim gibi merkezi ve ulaşımın kolay olduğu bir yerde olması, manzarası ve geniş kaynaklara sahip olması. Belli ki talep var, o zaman bunun gibi daha çok kütüphane açabilirler ya da burayı büyütebilirler.

"Bazı öğrencilere 'toprağım' diyerek ayrımcılık yapan güvenlikçiler var"

Burak Manay: Sıraya girmemek için sabah saat 08.15’te geldim. Asıl sorun kütüphanenin küçük olması. Masaya kitabını bırakıp gidip dışarda gezen yani 2 saat çalışıp 6 saat dışarıda olanlar da oluyor. Kapıda bekleyenin hakkı yenmiş oluyor. Ücretsiz internet ağının olması da burada fazla vakit geçirilmesinin diğer bir nedeni. 

Cihan Maltepe: Bazı öğrencileri kollayan, ‘toprağım’ deyip ayrımcılık yapan güvenlikçiler var. Akşam cam kenarında kitap okunmuyor, gözlerimiz bozuluyor, çok karanlık. Bir ara, ‘kalkarsanız ve yarım saate gelmezseniz çantanızı kaldıracağız’ diyorlardı ama şu an bu uygulama yok.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı
YORUMLAR
17.01.2018

Siktiret kütüphaneyi cami yapın cami, memlekete mal lâzım.

17.01.2018

Haberin özeti çalışacak alanın küçüklüğü sanırım. Fakat Kütüphaneler ders çalışma alanları değildir. Araştırma veya kitap alışverişi yapma vs. gibi mekanlardır. Kim bilir kaç kişi kitap alışverişinde bulunmaktan veya araştırma yapmaktan, ders çalışan insanları rahatsız ederim düşüncesiyle vazgeçmiştir. Bu alanları birer etüt merkezi gibi kullanmaktan vazgeçtiğimiz zaman bu tip şeylerden şikayet edilmeyeceğini göreceğiz. O yüzden kütüphane mi çalışacak alan mı istediğimize karar vermeliyiz.

17.01.2018

Madem ücretsiz etüt merkezi ihtiyacı yok mudur?

17.01.2018

Eksiklik varsa var öyle mutlu oldum ki bir kütüphanenin bu kadar dolup taştığını duyunca. Güzel bir gençlik yetişiyor. Geçtiğimiz günlerde 18 Mart Üniversitesin de okuyan kardeşimi ziyarete Çanakkale'ye gittim. Okulun anlata anlata bitiremediği meşhur kütüphanesine de uğradım. Devasa boyutlarda, boğaza bakıyor, harıl harıl çalışan öğrencilerle tıka basa dolu ama o kalabalığa rağmen öyle bir sessizlik varki yere saçın düşse sesi duyulacak. Çok sık olmuyor 'Keşke Atatürk yaşasaydı da şu manzarayı görseydi' dediğim.

18.01.2018

Hayalimdeki kütüphane! Allah hayırlısıyla atanmamı nasip etse de harıl harıl çalışsam orada!

TÜM YORUMLARI OKU (50)