'Öğrenciler Ders Çalışsın Diye' Tüm Ülkede Sosyal Medyayı Engellediler

BBC Türkçe'nin haberine göre hükümet, sosyal medyanın sınav sürecinde öğrencileri ders çalışmaktan alıkoymaması ve yanlış söylentilerin yayılmaması için erişim yasağı getirildiğini söyledi.

Etiyopya hükümet sözcüsü Getachew Reda, sosyal medya sitelerinin üniversiteye giriş sınavı gerçekleşene kadar birkaç gün erişime kapalı olacağını belirtti.

"Dikkat dağıtıcı olduğu kanıtlanmış bir şey"

Reda, 'Çarşamba gününe kadar geçerli olacak geçici bir önlem. Sosyal medyanın öğrenciler için dikkat dağıtıcı olduğu kanıtlanmış bir şey' dedi.

Etiyopya internete sansür uygulayan, insan hakları savunucusu sitelere ve muhalif bloglara erişim yasağı getiren ilk Afrika ülkeleri arasında.

Sosyal medya siteleri daha önce Etiyopya'da sadece birkaç saatlik çökmeler yaşamış fakat hükümet bu erişim sorunlarında kendi rolü olduğu iddialarını yalanlamıştı.

Bu yasakla birlikte ilk kez sosyal medya sitelerine erişim ülke çağında resmi olarak engellendi.

BBC Türkçe

Popüler İçerikler

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
YORUMLAR
11.07.2016

Kardeş istersen komple elektriği suyu kes içinde çalışma hevesi olmayan çalışmaz bırakın insanlar dilediği gibi yaşasın herkes ektiğini biçer.

11.07.2016

belki ben biraz art niyetliyim ama bana kalırsa etiyopya hükümeti sınavlara hile karıştıracak, haberlerin yayılmasını engellemek için yapıyolardır. bu yöntemi bizimkiler keşfetmesin kpss öss lys ales vs alayında interneti keserler..

Pasif Kullanıcı
11.07.2016

Turkiye de olsa hayat durur lan

TÜM YORUMLARI OKU (23)