Oğlunun Kemiklerini Poşete Koymuşlardı! Kadir İnanır, Çekmek İstediği Politik Filmi Açıkladı

Kadir İnanır, Türkiye'nin yerel seçime girdiği bu dönemde günümüzdeki siyasi gelişmelere ve siyasi kimliğine dair çok dikkat çeken açıklamalar yaptı. T24'ten Cansu Çamlıbel'in sorularını yanıtlayan İnanır, Türk sinema dünyasının geldiği nokta hakkında konuşarak çekmek istediği politik filmi anlattı. Detaylar içerikte!

Türk sinemasına damga vuran oyuncu Kadir İnanır, T24'ten Cansu Çamlıbel ile yaptığı bir röportajda Türkiye'nin siyasi geçmişi, siyasette bugün yaşananlar ve çekmek istediği politik film hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Röportaj sırasında siyasal kimliği hakkında açıklamalar yapan İnanır, içinde bulunduğumuz siyasal atmosferde sinemanın nerede olduğunu anlattı. Geçmişte politik film çekmeyi başarmış bir sanatçı olarak şimdi sinema yapabiliyor mu sorularına yanıt verdi.

Cansu Çamlıbel'in sorularına Kadir İnanır gündem olacak bir yanıt verdi:

Keşke imkân olsa da yapsam. Yapılabilir ama çok uğraşırsanız nedenini söyleyeyim. Ağır sansür var. Kaç türlü sansür var, gel sayalım. Birincisi, bugün zaten 1 milyon doları olmayan adam sakın film çekmesin. Ancak bu paraya çekilebiliyor. Şimdi bugünün ekonomi şartlarında cebinde 1 milyon doları olan adam gidip film mi çeker, yoksa banka müdürüyle “Ben ayda kaç para alacağım?” hesabı mı yapar?

"Başımı belaya sokma diyecekler"

İkincisi, en az 1 milyon dolara film çekeceksin sonra Kültür Bakanlığı’ndan o filmin sinemalarda oynaması için belgeyi alacaksın. Üçüncüsü, filmi çeken patronun, “Şunu şunu koyma, benim başımı belaya sokma” diye baskısı olacak. Dördüncüsü, sinema sahibinin, “Sinemamın başına bir şey gelir” şeklindeki stresini üzerine alacaksın. Bak kaç türlü sansür aşaması var. En sonunda da bence sansür kelimesinin en ağırı olan bir maddeye gelip tosluyoruz. Ne biliyor musun? Vali vesayeti.

Çözüm süreci, Akil İnsanlar Heyeti'ndeki faaliyetleri, Demirtaş'ın tutukluluğu, geçmişte yaptığı politik filmler hakkında konuşan İnanır, çekmek istediği filme dair dikkat çeken ipuçları verdi.

Kadir İnanır çekmek istediği film ile ilgili yaptığı açıklamada,

Diyarbakır Sur’da oğlunun kemiklerini poşet içinde teslim alan babanın filmini çekeceğim. Babaya 7 yıl sonra oğlunu bulduk diyorlar ve oradan torba veriyorlar. Filmde baba ya da hakimi oynamak istiyorum. Filmde çocuğun yanlış bir kararla idam edildiği çıkıyor ortaya. Hâkim yola düşüp köyde babayı buluyor, kendini affettirmek için. Karşılaşıyorlar. Çok güzel bir hikâye ama çok zor tabii.' sözlerini dile getirdi.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Arabesk Sanatçısı Azer Bülbül'ün Hayatı Film Oluyor! Hangi Oyuncu Başrolde Yer Alacak?
Cannes Konuşması Yüzünden Linç Üstüne Linç Yiyen Merve Dizdar'a Usta İsim Kadir İnanır Kol Kanat Gerdi
Magazinde Nostalji Vakti: Kadir İnanır ve Şarkıcı Çelik Arasında Raconun En Âlâsının Kesildiği Telefon Mesajlaşmaları

Popüler İçerikler

AK Parti'de Kritik Sokak Köpeği Zirvesi: Uyutulma Seçeneği de Gündemde!
Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
YORUMLAR
12.02.2024

Ne zaman akil adam oldun, bütün karizman ve saygınlığın bitti kanimca

12.02.2024

sadece saygınlığı ve karizması değil şerefi haysiyeti bile bitti benim gözümde

12.02.2024

kaşar ramazan zamanın akil adamı olduğunu unutmuş ama biz unutmadık bu ortamı yaratılmasına çanak tutan böyle olmasını isteyen sen değilmiydin zamanın en kral akp savunucusu degilmiydin şimdi sansür vs diye ağlamanın anlamı yok az biraz şerefin olsa daha doğrusu senin yerinde az biraz şerefi olan biri olsa insan içine çıkamaz sen röportaj yapıyorsun senin desteklediğin açılım sürecinde valilere operasyon yapmayın talimatı verilmedi mi? yapılmayan operasyonlar açılan hendekler unutulmadı. bizzat senin desteklediğin Erdoğan evet pkk bu dönemde pkk silah depoladi güçlendi demedimi onları temizlemek için kaç asker kaç vatan evladı şehit oldu baktin mi hiç? şerefini sikeyim

12.02.2024

Bir gece ansızın kalp krizi geçirebilirsin üstad

12.02.2024

inşallah

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ