OECD, Türkiye’de “çalışmayan ve eğitim/öğretim görmeyen” gençlerin ekonomiye üretime katılmamaktan kaynaklanan “maliyetinin” GSYH’nın yüzde 3.4’ü, yani yaklaşık 25 milyar dolar olduğunu açıkladı.
Yeni Çağ gazetesinin aktardığı bilgiye göre, raporun Türkiye bölümünde ülkede hem çalışmayan hem de okumayan gençlerin oranının büyük oranda düştüğü, ancak Türkiye’nin bu alanda yüzde 30 ile 35 OECD ülkesi arasında en yüksek orana sahip olduğu belirtiliyor.
Çalışmayan ve eğitim/öğretim görmeyen kişi oranı Türkiye’de özellikle yüzde 46 ile kadınlar arasında yüksek, OECD ortalamasında bu oran yüzde 18.
Türkiye’de kadınlar erkeklerden üç kez daha ‘çalışmama ve okumama’ riski ile karşı karşıya, erkekler için oran yüzde 17.
OECD “Bir Bakışta Toplum” raporunda Türkiye ile ilgili saptamalardan bazı bölümler şöyle:
Ulan ne boktan bi ülkede yaşyoruz. Sen kalk insanları 1.300 1.400 lira maaşla günlük 12 saat çalştır sonra şu eğitim sistemine bak ülkeden icat çıkmyor mk okul sıkıcı neden sıkıcı acaba geçler okuldan kaçıyor neden acaba okul okul deqilki hocalar bile işini severek yapmyor geliyim gidiyimde paramı alaym derdinde sistem zaten boktan çıldırıyorum. 18 yaşndaki bi çocuğa bıraksan şu millieğitimi o bile sizden iyi iş yapar gereksizler
Okumayan + çalışmayan denilince gözünün önüne sokak köşelerinde ona buna sataşan apaçiler gelenler?
çünkü iktidar okumuş ,para kazanan , özgür insan istemiyor.paraya biat edecek , özgür düşünemeyen tek düze adam istiyor.