ODTÜ’nün ‘Tepki’ Açıklaması Tepkilere Neden Oldu

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) yapılan açıklamada, ABD'deki Gazze ile ilgili protesto eylemlerine katılan öğrencilere şiddet uygulanmasının temel insan haklarına ve akademik özgürlüğe yönelik bir darbe olduğunu belirtildi ve uygulama kınandı. Son olarak Bahar Şenliği olayları sırasında ODTÜ’den gelen bu açıklama sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Amerikan üniversitelerinde Gazze ile ilgili protesto eylemlerine katılan öğrencilerin gözaltına alınmasının insan hakları ve akademik özgürlüğü vurulmuş bir darbe olduğunu açıkladı.

ODTÜ’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“6 ayı aşkın bir süredir Gazze’de yaşayan masum insanları adeta yoketmeye yönelik vahşeti barışçıl yöntemle protesto eden üniversite öğrencilerine yönelik şiddet uygulanıyor. Columbia Üniversitesi’nden Yale’e, New York Üniversitesi’nden Harvard’a bir çok üniversitedeki protestocular üniversitelerinden, Gazze’de ateşkes çağrılarını desteklemelerini ve İsrail’le bağlantılı şirketlerle ilişkilerini kesmelerini talep ediyor. Eylemlerde öğrenciler gözaltına alınıyor, üniversiteler protestoları durdurmak için uzaktan eğitime geçiyor. Üniversite öğrencilerinin gösterdiği barışçıl tepkiye karşı gösterilen orantısız tepkiyi temel insan hakları ve akademik özgürlüğe vurulmuş bir darbe olarak kabul ediyor, derin bir üzüntü duyuyor ve şiddetle kınıyoruz.”

Üniversitenin açıklaması sosyal medyada tepkilere neden oldu. İşte o tepkilerden bazıları:

ODTÜ Devrim Stadyumu Israrı: Öğrenciler Eylem Başlattı

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
YORUMLAR
26.04.2024

Filistin AKP için mesele değil araç.

26.04.2024

Odtü'lü değil de bunların vicdanı için Gazzeli olmak lazımmış.

29.04.2024

Yapma amaaa! Bunların "vicdanı" derken ciddi olamazsın.

26.04.2024

Orada verilen özgürlük ile kullanılan hakkın, güç kullanılarak engellenmesini kınıyorsun kendi üniversitende neden sert polis müdahalesine izin verdin. İkiyüzlülük değil mi yaptığın ayrıca gazzeden dem vurup tarafımı belli edeyim kaygısıda güdülmüş. Samimi değilsiniz kusura bakmayın. Bırakın abicim bir şey yönetmeyin siz çünkü hassasiyetiniz öğrencilerin doğru bir şekilde sesini kullanabilmesi değil konu başka olsa bahsi bile geçmezdi gazze olduğu için yazılmış

TÜM YORUMLARI OKU (8)