'ODTÜ’de Kaymak Tabaka Çocukları Okuyor'

ODTÜ’de 13 mescit ve bir cami bulunmasına rağmen, mescitlerin yetersiz olduğu iddiasıyla başlatılan tartışmalara ilişkin AKP Genel Başkan Yardımcısı Üstün YÖK’e çağrıda bulundu.

''Oraya sadece elit, tuzu kuru, kaymak tabakanın çocukları gelmiş, böyle bir kültür oluşmuş” diyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, “YÖK'e sesleniyorum ODTÜ’nün kontenjanlarını arttır, Anadolu evlatları bu üniversiteye girebilsinler” şeklinde konuştu.

ODTÜ'deki Mescit Tartışması YÖK Gündeminde

Üstün, “Buradan YÖK’e sesleniyorum. ODTÜ’nün kontenjanlarını arttır, Anadolu evlatları bu üniversiteye girebilsinler. Oraya sadece elit, tuzu kuru, kaymak tabakanın çocukları gelmiş, böyle bir kültür oluşmuş, bu kültürü güya kendilerince bozmak istemiyorlar ama bunun yolu ve yöntemi, oradaki kontenjanların arttırılmasıdır” diye konuştu.

Erdoğan'dan ODTÜ'ye Tepki: ‘Sizin Neyiniz Özgürlükçü?’

ODTÜ’de yaşananların üzüntü verici olduğunu vurgulayan Üstün, ODTÜ’nün çok büyük bir araziyi zapt ettiğini, buraların milletin arazisi olduğuna değinerek, “Oraya en az 4 üniversite daha sığar. Milletimizin, yeni üniversitelerin kullanımına açılması lazım” dedi.

  • AA

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Anlaşma Sağlandı: Alex de Souza Süper Lig'e Geri Dönüyor!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!