Kira fiyatları, daire fiyatları aldı başını gitti. Neredeyse 20 bin liraya kirada oturmak hayalde kaldı. Ancak fırsatçılar da elbet sınır tanımıyor. Kapısı, boyası olmayan daireler için bile istenen fahiş kiralara hepimiz sosyal medyada şahit oluyoruz.
Hepimizde fiyat algısı kaybolurken X’te ‘@lebiiderya’ isimli kullanıcının 62 bin 500 TL’ye ev tuttuğunu paylaştığı tweet tartışmalara neden oldu.
Niye garipsediniz ki? En sikimsonik mahallelerde bile kira olmuş 20k. Ortalama üstü geliri varsa ve haliyle düzgün bir evde oturmak istiyorsa düzgün bir semtte tutmuştur. Sorgulanması gereken ne adamın geliri ne de verdiği kira ücreti. Kalabalık şehirlerde en kötü 85 M2 üzeri insanca yaşanacak göt kadar balkon olan evler bu civarda. Yaşamayı çok görenlere tepki göstersinler.
Adam ev tuttum demiş, ne tür bir ev olduğunu söylememiş. Daire ise ve Beşiktaş gibi bi lokasyondaysa makul bence. Avcılar, Bağcılar, Esenyurt gibi bi yerdeyse fena dolandırılmış. Havuzlu bahçeli geniş bi villaysa da o ev sahibini dolandırmış.
ulan kaban 90 bin tl dediniz ya bugun buna mı şaşırdık