Oculus Rift Geliştirici Kiti 2 Tanıtıldı!

Özellikle farklı markaların VR teknolojisi ürünlerinin bir bir ortaya çıktığı ve son yılların en güzel GDC 'sine dönüşen bu seneki etkinlikte Oculus da boş durmadı.

Biliyorzunuz Oculus Rift ilk olarak yapmcı kitini geliştirmiş ve sınırlı sayıda piyasaya sürmüştü. Buna bir nevi aletin betası diyebiliriz. Ama VR teknolojisinin nelere gebe olduğunu hem yapımcılara hem de oyunculara göstermişti. Şimdi de Oculus Rift'in yapımcı kitinin ikinci versiyonunu ön sparişe açtıklarının müjdesini GDC'de verdiler.

İsminin Oculus Rift Development Kit 2 olarak açıklandığı VR aleti ilk Oculus Rift'e göre çok daha gelişmiş özellikler ile geliyor. 1080p Amoled ekrana sahip olan alet yanında bir de ufak kamera ile geliyor. Bu kamera konum gözetimi işine yarıyor. Aletin ağırlığı kablolar olmadan 440 gram . Görüntü yenileme standartı ise 60hz 'e çıkmış durumda Görüldüğü üzere Oculs Rift ağır ağır VR aletini geliştiriyor ve kullanıcı versiyonu için umut veriyor. Özellikle Sony'nin de şu haberde detaylarını verdiğimi Project Morpheus'u duyurmasının ardından Oculus'un işi daha da zorlaşmıştı.

Oculus Rift Development Kit 2, 350$ 'dan ön siparişe açılmış durumda. Temmuz ayında ise dağıtılmaya başlakacan. Yapımcıılara değil de direkt olarak oyunculara özel olacak olan Oculus Rift'in çıkışı ise 2015'de gerçekleşecek.

Ürünün tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz,

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı