Öcalan'ın Mesajının Ardından HDP'den Açıklama: '23 Haziran Stratejimizde Değişiklik Söz Konusu Değil'

HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan, dün Anadolu Ajansı tarafından servis edilen Öcalan'ın mektubuna ilişkin bir açıklama yaptı. 

AA'nın duyurduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dün katıldığı yayında üzerinde durduğu 'Öcalan'ın İstanbul seçimlerindeki tarafsızlık çağrısı'na ilişkin HDP, açıklamasında 'HDP’nin İstanbul seçimlerine yönelik seçim stratejisinde ve taktik adımlarında bir değişiklik söz konusu değildir' ifadesini kullandı.

'HDP nereden gelirse gelsin zulmün, haksızlığın ve zorbalığın karşısındadır'

HDP'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''İmralı ada hapishanesinde kendi görüş ve düşüncelerini çok sınırlı koşullarda açıklama imkanı olan ve halen tecrit ortamında tutulan Öcalan’ı ve tarihsel bir bağlam içinde söylediklerini taraflı-tarafsız, niyetli-niyetsiz güncel siyasal hesapların ve seçim polemiklerinin aracı haline getiren söylemler, başta Kürt sorununun demokratik çözümü olmak üzere toplumsal sorunlarımızın demokratik siyaset zeminindeki çözümünün imkanlarını zayıflatır, demokrasi ve barış mücadelesine zarar verir. ''

'AA’nın, sorumsuz tutumu basın ahlakının siyasal çıkarlar için nasıl ayaklar altına alındığını göstermek açısından ibretliktir'

''AA’nın tutumu İmralı’daki hukuk güvensizliğinin ve ihlalinin bir ispatıdır. Savcılığın ve idarenin sorumluluğundaki bir metin muhataplarına henüz ulaşmışken, AA’ya sızdırılmış olması 20 yıllık hukuk ve ahlak dışılığın da ispatıdır. Demokratik kamuoyu asıl bu keyfiliğe odaklanmalıdır. AKP Genel Başkanı ve  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AA’ya etik dışı bir şekilde sızdırılan bu metin üzerinden partimizi ve Öcalan’ı karşı karşıya getirmeye çalışması, siyasette ne kadar pragmatist davrandığını ve çaresiz kaldığını da göstermektedir.''

Öcalan'ın Ali Kemal Özcan'a ilettiği mektubu, dün ilk olarak Anadolu Ajansı tarafından servis edilmişti.

Öcalan'ın mesajını paylaşan Ali Kemal Özcan'ın, canlı yayında kullandığı 'Öcalan yerli ve milli bir şahsiyettir' ifadeleri tepki çekmişti.

Erdoğan, dün katıldığı bir yayında Öcalan'ın mesajını 'Siz beni destekliyorsanız, tarafsızlığınızı ortaya koymalısınız' demek istediği şeklinde yorumlamıştı..

Öcalan'ın avukatlarının bağlı olduğu hukuk bürosunun bugün yaptığı açıklamada ise, 'HDP'nin bir siyasi parti olarak kararlarını kendisinin vereceği' ifadesi yer aldı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Öcalan'ın mesajınının AA tarafından verildiği günün sabahında, Sabah gazetesi yazarı Müderrisoğlu, kaleme aldığı yazıda 'Öcalan tarafından bir çağrı yapılması' mesajını vermişti.

Sabah Yazarından 'Kürt Seçmen' Yorumu: 'Öcalan'ın Avukatlarının Güncel Değerlendirmeleri Paylaşması Gerekiyor'

İstanbul seçimlerine 2 gün kala gündeme gelen Öcalan'ın mesajı, sosyal medyada en çok tartışılan konular arasında yer aldı.

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
21.06.2019

ulan bu arada nerede ulan chpkk diyen yavsaklar? alin ulan kendi partinize bakin azicik yuzu olan akpli varsa yazsin ulan! ama yazamazsiniz o göt yok sizde!

21.06.2019

Sakin ol yiğidim. Sende göt varsa en yakın AK Parti çadırına git. Sikmezler. Sorun varsa sor adam gibi, cevabını al. Onedio'dan artislik yapılmıyor.

Pasif Kullanıcı
21.06.2019

kim kimle kol kolaymış amınakodumunun akitleri ,nerdesiniz lan

21.06.2019

o belediyede neler yaptınızda kaybetmek istemiyorsunuz bunu yapacak kadar düştünüz.

TÜM YORUMLARI OKU (35)