Obruk ve Göktaşından Zarar Gördüyseniz DASK'tan 150 Bin Lira Ödeme Alabilirsiniz!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Koordinatörü Erdal Turgut, doğal afetlerde zarar gören DASK’ı olan herkese 150 bin liralık acil ihtiyaç ödemesi yapacaklarını söyledi. Habertürk’ten Rahim Ak’a konuşan Turgut, yılbaşından itibaren ise göktaşı ve obruktan zarar görenleri de sigortaya dahil edeceklerini belirtti.

Kaynak

Türkiye’de özellikle Konya’da oluşumu gözlemlenen obruklar tehlike saçıyor. Kentte 300’ü aşkın obruk oluştuğu biliniyor.

Vatandaşların arazileri, evleri zarar görürken yılbaşından itibaren göktaşı ve obruktan zarar görenlerin Zorunlu Afet Sigortası’ndan yararlanabileceği belirtildi.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Koordinatörü Erdal Turgut, önümüzdeki dönem hem göktaşı hem de obruk sigortasının tarım alanlarını değil evlerin zararını karşılayacağını belirtti.

Habertürk’ten Rahim Ak’a konuşan Turgut, DASK’ı olan herkese 150 bin lira acil ihtiyaç ödemesi yapacaklarını belirtti.

Kaynak

150 bin TL’yi almanın tek şartı ise evin DASK poliçesine sahip olması.

Turgut, DASK’ın yerine gelecek olan Zorun Afet Sigortası’na (ZAS) dair, “ZAS'a dönüşümün temel amacı sel, dolu, yer kayması, orman yangını (dünyada ilk kez) gibi doğal afetleri da kapsamak istememiz" ifadelerini kullandı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Ünlü İktisatçı Mahfi Eğilmez Dolandırıcılara İsyan Etti: "Brad Pitt'e Bunu Yapan Bize Ne Yapmaz!"
Asgari Ücretlinin Ocak Zammı Kuruşu Kuruşuna Hesaplandı
Hollandalı Sigorta Şirketi Türkiye'den Çekiliyor!

Popüler İçerikler

Ümraniye'de Suç Makinesi Dehşet Saçtı: Bir Kadın Polis Memuru Şehit Oldu!
Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı
Kübra Aykut'un Ardından Bir Şok Ölüm Daha: Makyaj Artisti Alp Kavasoğlu Vefat Etti!
YORUMLAR
26.09.2024

150 bin tl mi? cok zorlamasin ya sizi bu meblağ

26.09.2024

Köylüler kuyu açarken keyfe keder acmasaydi bugün o obruklar olusmayacakti. Topraktan size verebileceğinden fazlasını istediniz, sadece yarın paraya dönüşecek ürünleri ettiniz, hiç ağaç dikmediniz. Eee bu hale siz getirdiniz. Obruklar kendiliğinden oluşmadı. En çok obrugun olduğu Karapınar da tek ağaçlık alan zamanında Atatürk ün ettirdiği yer.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ