Obama 'O… Çocuğu'nu Affetmedi, Filipinler Lideriyle Görüşmesini İptal Etti

Laos'taki ASEAN Zirvesi'nde bugün yapılması planlanan Barack Obama-Rodrigo Duterte görüşmesi, Filipinler Devlet Başkanı Duterte'nin ABD Başkanı Obama'ya küfretmesi üzerine iptal edildi.

Obama görüşmede Filipinler'de uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda, hükümet güçleri tarafından yapıldığı iddia edilen yargısız infazları gündeme getireceğini belirtmişti.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ise bunun üzerine 'Saygılı olmalısınız. O.... çocuğu, eğer bunu yaparsan görüşmede suratına küfredeceğim' demişti.

Filipinler Devlet Başkanı'ndan Obama'ya: 'Saygılı Olmayı Öğreneceksin O..... Çocuğu'

Obama ise bunun üzerine Duterte'nin renkli bir kişilik olduğunu söylemiş ve ekibine Duterte ile yapıcı ve verimli bir görüşme gerçekleştirme olasılığını araştırma görevi vermişti.

Obama ile ilk görüşmesi olacaktı

BBC Türkçe'de yer alan habere göre ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, planlanan Obama-Duterte görüşmesinin yapılmayacağını, Obama'nın Duterte yerine Güney Kore Cumhurbaşkanı ile görüşeceğini açıkladı.

Bu, ABD Başkanı Barack Obama'nın Haziran ayında başkanlık görevini devralan Rodrigo Duterte ile ilk görüşmesi olacaktı.

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Türkiye’nin İkinci Uzay Görevi: Astronot Tuva Cihangir Atasever Uzaya Gidiyor
YORUMLAR

renkli bir kişiliği var deyince alttan alıyor sanmıştım meğer içten içe kırılmış barack çım

06.09.2016

bu amerikan - milliyetçisi 2 denen 1999'lu 17'lik bebenin bu profilide silindi sonunda ama utanmadan 3,4 açar o yine bu başlık ona gelsin :D Adam pendikte oturuyor porlandda yaşıyorum diyordu barak obamayı filmlerden görmüş başkanım diye sahip çıkıyor sen akıl fikir ver allahım neyse et kafalı birinden daha kurtuldu site. Şu maymundan geldiğine inanan orangutan var birde o gitse iyice rahatlayacak buralar :D

Pasif Kullanıcı
06.09.2016

Adamın annesi İzmirliydi.

06.09.2016

S....ine dua etsin. Hani Fransa Cum Başkani olsa neyse İngiltere Krali olsa neyse Rusya olsa neyse Çin olsa falan da Filipin ne aq ? Amerikanin haritandan silmesi 5 dk sürmeyecek kücük bir Han ulusu devleti.

06.09.2016

Senin zihniyetine sahip bir topluluk zaten yok olmaya mahkum.

TÜM YORUMLARI OKU (19)