Obama: 'Esad, Rusya ve İran'ın Elleri Kanlı'

Ülkesinin Suriye’deki iç savaş konusundaki tutumunu savunan ABD Başkanı Barack Obama, “Biz şu an konuşurken Suriye rejimi ile Rus ve İranlı müttefikleri Halep kentinde vahşi bir şekilde saldırıyor. Esad rejimi ve müttefikleri Rusya ile İran bu vahşetin sorumlusu ve onların elleri kanlı” dedi.

Ülkesinin Suriye’deki iç savaş konusundaki tutumunu savunan ABD Başkanı Barack Obama, “Biz şu an konuşurken Suriye rejimi ile Rus ve İranlı müttefikleri Halep kentinde vahşi bir şekilde saldırıyor. Esad rejimi ve müttefikleri Rusya ile İran bu vahşetin sorumlusu ve onların elleri kanlı” dedi.

Beyaz Saray’da son yıl sonu basın toplantısını düzenleyen ABD Başkanı Barack Obama, Esad rejimi, Rusya ve İran’ı eleştirdi.

Halep'te Patlamalar Duyuldu, Tahliyeler Askıda

Bütün dünyanın Halep’te olanları korku içinde izlediğini belirten Obama, “Biz şu an konuşurken Suriye rejimi ile Rus ve İranlı müttefikleri Halep kentinde vahşi bir şekilde saldırıyor. Esad rejimi ve müttefikleri Rusya ile İran bu vahşetin sorumlusu ve onların elleri kanlı” dedi.

Halep'teki Tahliyelerden Objektiflere Yansıyan 28 Çarpıcı Fotoğraf

Obama, Esad'ın katliamla meşruiyet kazanamayacağını da ifade etti

Suriye’deki durumdan dolayı sorumluluk hissettiğini söyleyen Obama, ülkesinin iç savaşa yönelik tutumunu ise savundu. ABD’nin müdahale etmesi yönündeki istekleri anladığını, ancak bunun ‘ucuza mal olmayacağını’ söyledi. Obama, böylesi bir operasyonun çok sayıda ABD askerinin Suriye topraklarına ‘uluslararası bir yetki olmaksızın ve davetsiz bir şekilde girmesini gerektirdiğini’ ifade etti.

Reuters ve AFP

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
16.12.2016

And the oscar goes to Barack Obama 👏👏👏👏👏👏

16.12.2016

Zaten ırak ve afganistanı singapur işgal etti.

16.12.2016

sen de ışidi kurdun ama tertemizsin zaten kanka sıkıntı yapma

TÜM YORUMLARI OKU (10)