Obama'dan Trump'a: 'Başarılı Olman İçin Elimizden Geleni Yapacağız'

ABD Başkanı Barack Obama, ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump ile seçimin ardından ilk kez bir araya geldi. Trump'ı Beyaz Saray'da ağırlayan Obama aralarında geçen görüşmeyi 'mükemmel' olarak tanımladı. Obama ayrıca yeni başkan Trump'a 'Artık, başarılı olman için elimizden geleni yapacağız. Çünkü sen başarılı olursan, ülke de başarılı olur' dedi.

Seçim gecesinden beri New York’ta bulunan Trump, bugün özel uçağıyla başkent Washington’a geldi. Trump, Beyaz Saray'a Gizli Servis güvenlik görevlileri eşliğinde girdi.

Seçimin ardından ilk kez bir araya gelen Obama ile Trump, başkanlık görevini devretme sürecini ele aldı.

Trump Nasıl Kazandı? ABD'li Seçmen Kime Neden Oy Verdi?

"Obama’yla daha fazla toplantı yapmayı umuyorum"

Trump’la Oval Ofis’te yaptıkları görüşmede birçok farklı başlığı ele aldıklarını kaydeden Obama, ‘mükemmel’ geçtiğini ifade ettiği görüşmeden cesaret aldığını kaydetti.

Beyaz Saray’daki görüşmenin planlanandan uzun sürdüğünü dile getiren Trump da, birlikte çalışmayı dört gözle beklediği Obama’yla daha fazla toplantı yapmayı umduğunu söyledi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da bugün ilerleyen saatlerde kendisinin yerine seçilen Mike Pence ile bir araya gelecek.

22 Fotoğraf ile Amerika'da Trump Protestoları: 'Benim Başkanım Değil'

Obama seçimin ardından sonuçlara saygı gösterilmesi çağrısı yapmıştı

Obama, seçimlerden önce Trump'ın başkanlık için 'uygun olmadığını' söylemiş ve Demokrat aday Hillary Clinton'a destek toplamak için kampanya yapmıştı. Ancak seçimlerinden ardından Obama, ABD halkına sonuçlara saygı gösterme çağrısı yapmıştı.

Obama dünkü açıklamasında, 'Bu ülkeyi birleştirmesi ve liderlik etmesi için artık hepimiz (Trump'ı) destekliyoruz' demişti.

Yapacağı ilk icraatı da açıkladı

Yeni başkan Trump öte yandan Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Ryan ile yaptığı görüşmesinin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Trump, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sağlık sistemi ve göç konularında hızlı bir çalışma yürüteceğini ifade eden Trump, 'bildiğiniz gibi vergileri de düşüreceğiz' diye konuştu. ABD'nin yeni başkanı sözlerini 'Amerikan halkı için muhteşem şeyler gerçekleştireceğimizi düşünüyorum' diyerek sonlandırdı.

Trump, seçim süreci boyunca Obama'nın sağlık politikalarını ve göçmenleri eleştirmiş hatta göç sorununu çözmek için Meksika sınırına bir duvar inşa edeceğini söylemişti.

Görevine 20 Ocak'ta başlayacak

ABD’nin 45’inci başkanı seçilen Trump, 20 Ocak 2017’de ABD Kongresi bahçesinde düzenlenecek yemin töreninin ardından görevine başlayacak.

AA, BBC Türkçe ve CNN Türk

Popüler İçerikler

Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR
10.11.2016

göstermelik de olsa nezaket başka bir şey

10.11.2016

modernlik deniliyor buna

10.11.2016

Trump'ın iktidarinda hiç bir Demokrat ve Liberal köpegin yardimini istemiyoruz. Bu gun kanla örtünmüş şeritli bayragimizi ters çevirip yakan Liberalleride gördük. Hepsi bedelini ödeyecekler.

10.11.2016

yaptığın yorumlardaki ifade tarzının diğer kişilerinkinden farkını fark edebildin mi ? ya da açık olmak gerekirse yorumlarını neden bir amerikan sitesine yazıyormuş edasıyla yapıyorsun ? yani şu yorumunu senin gibi değilde gerçekten gerçek bir amerikalının (Türkçe bilen) okuma ihtimali olduğunu mu düşünüyorsun yoksa içinde kopan fırtınaları amerikan sitelerinde İngilizce olarak ifade edemediğin için mi bu çırpınışın ? bak burada herkes bir Türk sitesinde olma bilinciyle eleştirel yorumlar yapıyor ancak sen sanki diğer yorumlar Jack'lere Johnny'lere aitmişcesine onlara bir cevap verirmişcesine yapıyorsun... gerçek bir amerikalı olmadığın bir hayranlıkla-özentiyle bu kimliğe büründüğün zaten belli ancak senin bunlardan daha önemli başka bir sorunların var dostum benden söylemesi...

10.11.2016

Trump'ın bu güzel başlangıcı, tüm o ırkçı, komik ve değişik söylemler reklam amaçlı mıydı diye düşündürüyor...

TÜM YORUMLARI OKU (18)