Obama, Clinton'a Desteğini Açıkladı

ABD Başkanı Barack Obama, başkanlık yarışının Demokrat adaylarından Bernie Sanders’la gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’a desteğini açıkladı.

Obama, desteğini Hillary Clinton’ın YouTube kanalında yayınlanan video aracılığıyla duyurdu.

Clinton’ın Demokrat Parti’nin başkan adayı olabilmek için gerekli delege sayısını elde etmesi nedeniyle kutlayan Obama, ABD başkanlığının zor bir iş olduğunu belirterek, “Hillary’nin bu işi çok iyi yapacağını biliyorum. Bu görev için daha nitelikli birinin olduğunu sanmıyorum.” ifadesini kullandı.

Clinton Başkan Adaylığını Garantiledi

Obama, Clinton’ın kendi başkanlığı döneminde dışişleri bakanlığı görevini kabul etmesinden övgüyle bahsederek, “Onun yanındayım, heyecanlıyım ve Hillary için kampanya yürütmeye sabırsızlanıyorum.” dedi.

Obama, bugün erken saatlerde Demokratların diğer aday adayı Bernie Sanders ile Beyaz Saray’da bir görüşme gerçekleştirmişti.

Reuters’a konuşan Hillary Clinton, Obama’nın desteğinin kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, “Başkan Obama ve benim yıllar süren acımasız rekabetin ardından gerçek dostlara dönüşmemiz bir zevk ve onur” dedi.

Demokrat Parti’de, 50 eyaletin şu ana kadar 49’unda yapılan ön seçimlerde Clinton 27 eyalette ipi göğüslerken, Sanders 22 eyalette sandıktan galip çıkmayı başarmıştı. Clinton, partinin adaylığını kazanmak için gereken delege salt çoğunluğunu önceki gün yapılan ön seçimlerle aşmıştı.

Reuters & AA

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
09.06.2016

Üç aday var sanırım ben Trump'un başa gelebilecek en kötü Başkan olabileceğinin kanaatindeyim o kafa ile U.s.a yı ikinci dünya savaşındaki Alman zihniyetine götürür doların değerini yerle bir eder Clinton ise daha akıllı bir insana benziyor o başa gelirse U.s.a Obama döneminden farksız ilerleyecek ve arkasında köklü bir siyasi kitle ile zengin aileler var potansiyel açıdan büyük bir oya sahip. Sanders anladığım kadarıyla U.s.a ya gereken kültür ve sosyal konularda büyük bir sıçrama yaptırabilecek birine benziyor belki U.s.a daki ırkçılık ve din düşmanlığı bitirebilecek bir bayrak adam haline gelebilir lâkin gerçekler acıdır oy pusulasından sonunca olarak çıkacağa benziyor :/

Amerika yakın tarihinin "görece" en başarısız başkanından (içten içe Müslüman olduğundan şüphelenilen) gelen böylesine bir destek için, Trump minnettardır eminim.

Küçükken Müslümanmış derken? 6 yaşında Endonezya'ya gidiyor, 10 yaşında Hawaii'ye geri dönüyor. Hangi ara Hristiyanlığı seçtiğini anlamadım. Adam zaten bir Hristiyan olarak büyütülmüş.

09.06.2016

"Hillary kazanacak çünkü feminen bir dünya tasarlanıyor. İsa'nın yerine Meryem modeli?" teorisi bir adım önde :)) Hillary Clinton’ın tutucu Yahudi lobisi AIPAC çalışıyor. Ama hiç bir zaman evanjelikleri küçümsememek lazım tabi

TÜM YORUMLARI OKU (17)