O Varsa Hayat Var: Toprağı Korumak İçin Yapabileceğiniz Şeyler

Hayatın kaynağı olan toprağı korumanın yolu, hem kendi çevremiz hem de tüm dünyanın iyiliği için alabileceğimiz birkaç basit önlemden geçiyor. Bu yollardan birkaçını sizin için listeledik. Keyifli okumalar!

Evde kendi gübreni üretmek çok kolay!

Çay posası, muz ve yumurta kabukları gibi atıkların gübre olarak değerlendirilebileceğini biliyor muydun? Evinde kolayca hazırlayabileceğin kalsiyum ve potasyum temelli bitki gübreleri ile yaşadığın ortamı güzelleştirebilir, gıda atığını azaltarak geri dönüşüme katkı sağlayabilirsin!

Toprak organizmaları çok önemli!

www.agricology.co.uk

Toprağın beslenmesini ve veriminin artmasını sağlayan organizmaların teşvik edilmesi, hayatın kaynağı toprağın korunmasında çok önemli.

Toprak analizi yaptırmak da önemli bir koruma yöntemi olabilir.

Toprakta hangi besinlerin bulunduğunu öğrenmek için yapılan 'toprak analizleri', gereksiz gübre kullanımının azaltılmasına da yardımcı oluyor. Bu sayede toprağımızın hangi besinlere ihtiyaç duyduğunu az para harcayarak ve daha hızlı şekilde öğrenebilirsiniz.

Toprak düzenleyiciler de iyi bir seçenek.

www.zumrutcim.com

Toprağın kalitesini artıracak farklı gübre çeşitlerine 'toprak düzenleyiciler' adı veriliyor. Organik madde yönünden zengin, tohum içermeyen torf gübreler, yabani ot tohumu içermeyen yanmış hayvan gübresi gibi gübreler de toprağı düzenleyici etkide bulunabilir.

Gıda atığına son!

Gıda atığını azaltmak, iklim krizinin durdurulmasına sunduğu katkının yanında toprağın verimini artırmak için de atılabilecek önemli bir adım. Market alışverişi yaparken sepetinize attığınız her ürünün geçtiği aşamaları aklınızda bulundurun ve tüm o işlemlerin boşa yapılmış olmasına izin vermeyin! Gıda atığına son vermek, kendimize ve doğaya yapabileceğimiz en büyük iyiliklerden biri!

Daha fazla ağaç dikmemiz gerekiyor!

topraktema.org

Ağaç dikmek diğer sayısız faydasının yanında toprak erozyonunu önler, su kaynaklarını korur ve toprağın verimliliğini artırır. Toprak ağaçlara besin ve su sağlarken, ağaçlar da toprağın suyu tutmasını kolaylaştırır, bitkiler için besin maddeleri üretir, organik madde miktarını arttırır ve toprağın sıcaklığını düzenler.

Farkındalık, düşündüğünden daha etkili olabilir!

İnsanları dünyamızın toprağının nasıl daha da verimli hale getirilebileceği, hayatın kaynağı olan topraktan nasıl efektif şekilde faydalanılabileceği yönünde bilinçlendirmeye çalışabilirsin. Kimin farkındalığını artırsan, ülkemiz ve dünyamız için kârdır!

Daha sürdürülebilir bir yaşam, daha güzel yarınlar ve güzel ülkem doğa bize emanet!

Ülker olarak, “Önce Ülkem, sonra Ülker” ilkesiyle “Güzel Ülkem Doğa Bize Emanet” diyoruz ve sürdürülebilirlik konusunu önemsiyoruz!

#GüzelÜlkem #DoğaBizeEmanet

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!