Hiçbir şey risk almadan yapılamaz. Özellikle gazeteciliğin cesaret ve cüretkârlık gerektiren bir meslek olduğunu belirtmekte de fayda var. Dediğiniz doğru; insanlar beni genelde televizyon programcısı kimliğimle tanıyor, oysa 1972 yılında Hürriyet'in kardeş kuruluşu, Hafta Sonu gazetesinde 'Magazin Muhabiri' olarak çalışmaya başladım. 1974 yılında da Hürriyet Gazetesi'ne geçtim. Irak- İran Savaşı'nı her iki cepheden 18 kez izledim. Bağdat'ta İran savaş uçaklarının bombaladığı petrol rafinerisinde sırtımdan yaralandım. 1980 yılında Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin ile görüşen ilk gazeteci oldum. Hürriyet gazetesinin haber merkezinde savaş, özel haber, polis ve hava limanı muhabiri olarak görev yaptım. Hürriyet İstihbarat Servisi’nde geçen tamı tamına 18 yıllık yazılı ve emek dolu bir basın maceram var. Çok sayıda yazı dizisi ve özel haberlerle, hep ama hep ilklere imzamı attım. Ancak benim savaş muhabirliği yaptığım dönemde gerçek yani tam anlamda yetişmiş bir gazeteci olmadan savaş muhabiri olunmazdı. Hatta biz o dönem, ne kamuflaj gördük ne kask ne de çelik yelek. Bizim yüreğimiz çeliktendi.
Anlayacağınız bu uzun süreçten sonra başladım TV programcılığına.1992 yılında, Star TV Haber Merkezi'ne transfer oldum. Bu bölümde 2 yıl süreyle, 'Özel Haber Muhabirliği' yaptıktan sonra, 1994'te 'TEKSOY GÖREVDE' programını hazırlamaya başladım.
Bu arada cesaret demişken, Ekim 1992’de başlatılan 'Sınır Ötesi Askeri Harekat'a göstermiş olduğum cesaret ve fedakarlıktan dolayı Türk Silahlı Kuvvetleri'den bir şilt ve takdir belgesiyle taltif edildim.
Şöyle de bir şey var. Günümüzden geçmişe bakıp yargılamak, pek doğru değil. Yani dönemler arası karşılaştırmaya giriyor bu. Bugün yapay zeka sayesinde, milyonlarca hatta milyarlarca sayıda; imge, simge, sembol ve anlam yüklenmiş sanat eserleribirkaç saniye içerisinde inşa edile bilinir. Bugün Mona Lisa’nın Sfumato tekniği ile yapıldığını biliyor olmak, gelecekte onun Kitsch kategorisine girmesi anlamına gelmez. Ya da Lumière kardeşlerin trenin gara giriş filmi. Bugünden geçmişe baktığınızda anlamsız gelebilir. Ama bu onun yeni bir çağ açtığı gerçeğini de asla ve asla değiştirmez. Güneş Sistemi'nin tarifini yapmış olan Kopernik’in, hata olarak Güneşi evrenin yakınına koyması, onun bilim tarihinde bir dönüm noktası olduğu gerçeğini de asla ve asla değiştiremez. Veyahut da yüzyıl sonrasından geçmişe bakıpta, Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX firmasının fırlattığı Starship gibi araçların yörüngeye bile oturtulamadığını söylemek, günümüzdeki Uzay projelerinin devrimsel bir çalışma olduğu gerçeğini de asla değiştirmez. Demek istediğimi anlatabildim mi?
bildiği tüm felsefecileri ve edebiyatçıları bi röportaj da söyleyeyim demiş ne alaka şimdi joyce faulkner woolf falan🤣
çocukluğum yaa efsane adam :))
Korcan Karar'ın ŞOK'u; S.Teksoy'un "görevleri" saçmalama konusunda yarışıyordu... Birde bunlara dış kulvardan Savaş Ay ve Reha Muhtar katılıyordu... 🤪🤪🤪