Yemek Fiyatlarına Zam: 'Fiyatlar Daha Çok Artacak'

Öğrenci kenti olarak bilinen Eskişehir’in farklı mahallerinde ev yemeği satışı yapan birçok lokanta, yemek fiyatlarına zam yaptı. Lokanta işletmecisi İzzet Gür, “Bakliyat, şeker, yağ, et ve gıda gibi ürünlere neredeyse her gün zam yapılıyor. Önümüzdeki günlerde fiyatlarda daha çok artış bekliyoruz. Mesela şu anda bir işkembe çorbası 18 lira, yılbaşından sonra en aşağı 25-30 lira civarlarında olacağını düşünüyoruz” dedi. 

'Bizim de zam yapmamız kaçınılmaz oluyor'

Eskişehir’in farklı mahallerinde ev yemeği satışı yapan birçok lokanta, yemek fiyatlarına zam yaptı. Sebze ve et yemeklerinde farklı fiyat artışlarının meydana geldiğini belirten lokanta işletmecisi İzzet Gür, önümüzdeki süreçte tekrardan artış olabileceğine dikkat çekti.

'Bakliyat, şeker, yağ, et ve gıda gibi ürünlere neredeyse her gün zam yapılıyor'

Zamlara ilişkin konuşan lokantacı Gür, “Eskiden bir yemek daha ucuzdu. Mesela; dün 12 liraydı, bugün 15 lira, yarın da 20 lira olacak. Önümüzdeki günler ne gösterir bilemiyoruz. Genel olarak artan fiyatlar karşısında biz de zam yapmak zorundayız. Eleman, girdi-çıktı ve malzeme maliyetleri derken, her gün fiyatlar artıyor. Bu sebepten dolayı bizim de zam yapmamız kaçınılmaz oluyor” diye konuştu. 

Gür, “Sürekli olarak malzemelere gelen zamlar sebebiyle yemek fiyatları artıyor. Bakliyat, şeker, yağ, et ve gıda gibi ürünlere neredeyse her gün zam yapılıyor. Önümüzdeki günlerde fiyatlarda daha çok artış bekliyoruz. Mesela şu anda bir işkembe çorbası 18 lira, yılbaşından sonra en aşağı 25-30 lira civarlarında olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Üniversitede Yemek Ücretine Yüzde 175 Zam

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR
08.11.2022

Küçük esnaf nasıl tutunacak başka türlü, mecbur zam yapacak. E millet de haklı alım gücü düşük. Acaba suçlu kim?

08.11.2022

En sonunda aç kalacak bu millet

08.11.2022

her iki tarafta haklı ne diyelim ki ekonomi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ