Onedio Logo

O İbare Kaldırılıyor: Memurun Sakal Uzatması ‘Resmen’ Serbest Oldu

Kapak Görseli

Sakal uzattığı için uyarma cezası alan memurun kararın iptali için açtığı dava reddedildi. Bunun üzerine davacı, kararı temyize götürdü. Danıştay temyiz talebini kabul ederek ilgili yönetmelikteki “Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılamaz” ibaresinin kaldırılmasına karar verdi.

null Görseli

Habertürk yazarı Yasemin Güneri, memurların sakal uzatmasının resmen serbest hale geldiğini yazdı.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nde yer alan ‘sakal kesme’ zorunluluğunun üst hukuk normlarına uygun olmadığına karar vermişti. Bu karara yapılan karar düzeltme talebi de reddedildi” diyen Güneri, böylece kamuda sakal kesmeyene artık ceza verilmeyeceğini belirtti.

Yasemin Güneri’nin köşesinden ilgili bölüm şöyle:

Yasemin Güneri’nin köşesinden ilgili bölüm şöyle: Görseli www.memurlar.net

'Silvan Devlet Hastanesi’nde psikiyatri uzmanı olarak görev yapan E.O.Ö. sakal uzattığı için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/A-(g) maddesi uyarınca uyarma cezası ile cezalandırıldı. E.O.Ö. bunun üzerine Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nin iptali istemiyle dava açtı.

Danıştay 12. Dairesi ve Danıştay 2. Dairesi müşterek kurulu, yönetmelikte hukuka aykırılık bulunmadığını belirterek talebi reddetti.

Bunun üzerine E.O.Ö. dava konusu yönetmeliğin darbe koşulları içinde hazırlandığını ve günün gereksinimlerine karşılık vermeyen normlar içerdiğini, değişen yaşam koşullarına uygun olarak hukuk kurallarının da dönüştüğü ve yönetmeliğin fiilen uygulanmadığını belirterek kararı temyiz etti.

Davalı idare olan Cumhurbaşkanlığı, yapılan temyiz başvurusunun reddedilmesi yönünde savunma yaptı. Cumhurbaşkanlığı, Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nin ilgili maddesinin iptali talebinin reddi yönünde görüş bildirdi.

Dosyanın geldiği Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, temyiz talebini kabul ederek “sakal kesme” zorunluluğunun yer aldığı yönetmeliğin iptali yönündeki başvurunun kabul edilmesi gerektiğine karar verdi. Bu karara ilişkin yapılan karar düzeltme talebi de sonuçlandı.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nde yer alan “Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılamaz” ibaresinin kaldırılmasına karar verdi.'

Popüler İçerikler

Rasim Ozan Kütahyalı’yı Gözaltına Aldıran “CHP’ye Kayyum” İddiası Hakkında Cem Küçük’ten Flaş Açıklama
Rasim Ozan Kütahyalı’yı Gözaltına Aldıran “CHP’ye Kayyum” İddiası Hakkında Cem Küçük’ten Flaş Açıklama
Sırrı Süreyya Önder'in Kızı Ceren Önder Yaptığı Paylaşımla Herkesi Ağlattı: ''Diren Baba''
Sırrı Süreyya Önder'in Kızı Ceren Önder Yaptığı Paylaşımla Herkesi Ağlattı: ''Diren Baba''
Gurbetçi Kadınlar ve Türkiye’deki Kadınlar Arasında Başlayan Kavgaya Gurbetçi Erkekler Dahil Oldu
Gurbetçi Kadınlar ve Türkiye’deki Kadınlar Arasında Başlayan Kavgaya Gurbetçi Erkekler Dahil Oldu
YORUMLAR
30.05.2022

Gereksiz bir yasaktı zaten. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yasak yok zaten. Şeriatla alakası yok.

Iyi de Polise de serbest oldu böylece? Hem bu disiplin ve saygı göstergesi idi kimse cihatçı sakalı kılıklı memur istemiyor. burası Norveç İsveç değil burası Ortadoğu. Halk zaten Araplaştı. Çok yanlış bir karar. Şimdi polisler, gümrük memurları, hakimler bakımsız bir görüntü verecek. İslamcı polis görüntüsü kim ister? T.bor rezalet.

30.05.2022

Kılda keramet olsa götte bitmez diye özlü söz var aklıma geldi simdi.

31.05.2022

sakal saç gibi dökülmez :D

Ben resmi bir çalışan mı yoksa canlı bomba mı yoksa berduş mu diye 10 saat karar veririm her halde

31.05.2022

gerçekten öyle oluyor.

TÜM YORUMLARI OKU (41)