Perinçek partinin yeni üyesi Okyay’ı tanıtırken “Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden sınıf arkadaşım. Türkiye’nin en temel ihtiyacı olan adalet reformunu gerçekleştirmek üzere İşçi Partisi’nden aday olacak” sözlerini kullandı.
2002 seçimlerinde CHP’den aday olmak isteyen Okyay, “Öcalan’ı yargılayan hâkimi partiye alırsak, Kürt oylarını böleriz diye beni istemediler” diye konuşmuştu. İşçi Partisi’ne katılımını ise “Ülkenin birlik ve bütünlüğünü savunan, laik, demokrat ve özgürlükçü tek parti olduğu için” diyerek açıkladı.
'Öcalan'ın yargılanması örnek bir yargılamaydı'
Basın toplantısında Öcalan’ın yargılanma sürecini de hatırlatan Okyay şöyle konuştu:
“1999 yılında İmralı'ya özel mahkeme salonları hazırlandı, Hurşit Tolon'un çok büyük emeği var. Örnek bir yargılamaydı, her gün yargılama yaptık. 480 klasördü, 50 günde bitirdik. Bütün Avrupa, 770 basın ve TV kuruluşu izledi kimse bir şey bulamadı. Örnek yargılama olunca üç, dört gün sonra gitti hepsi.”
Ergenekon soruşturması kapsamında Temmuz 2008’de gözaltına alınan, Ağustos 2013’teki mahkeme kararıyla 29 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Atilla Uğur da basın toplantısındaydı. Uğur 25 Aralık 2012'de Silivri Cezaevi'nden yazdığı mektupla İşçi Partisi'ne üye olduğunu açıklamıştı.
Mart 2014’te mahkeme kararının bozulmasıyla serbest kalan Atilla Uğur, “Turgut Okyay ile 16 yıl önce İmralı’da tanışma şerefine nail oldum. Oradaki tarafsız tutumu, adalet ve hukuk kurallarına bağlılığı bütün dünyada emsal teşkil eder hale gelmiştir. Biz Ergenekon ve Balyoz’da şahit olduklarımızı yargı olarak bile kabul etmiyoruz” dedi.
Perinçek de, “Okyay beni de yargıladı. En ufak bir taraflı davranışı, sınıf arkadaşı olduğumuzu duyuran hiçbir tavrı olmamıştı” dedi.
Al Jazeera Turk