O Gerçek Bir İkon! Oyun Dünyasının En Dişli Kadınlarından Lara Croft Hakkında Az Bilinen 13 Gerçek

Oyun dünyasında kadın karakter denildiğinde aklımıza gelen ilk isimlerden olan Lara Croft çeyrek asırdır hayatlarımıza dahil olan yaşayan bir efsane. 25 yılı devirmiş bu ikonik karakter hakkında az bilinenlere gelin bir göz atalım.

1. Doğum günü 14 Şubat.

Sevgililer Günü'nde dünyaya gelmiş bir kova burcu olan Lara Croft'un doğum yılları ise zaman içerisinde hikayelerin akışlarına uygun olarak değiştirildi. Bunlar sırasıyla 1968, 1977 ve 1992.

2. En başta erkek olması kararlaştırılmıştı.

Oyun dünyasının saymakla bitmeyecek erkek karakterlerine bir yenisini daha eklemekten son anda vazgeçen ekip Lara'yı bir kadın olarak tasarladı ve oyun dünyası böylece ikonik bir karakterle tanıştı.

3. Laura Cruz adını hiç duymuş muydunuz?

Bu isim Lara Croft yerine ilk başta düşünülen isimdi. Lara İngiliz hanfendisi olarak tasarlanmadan önce Laura Cruz adlı, Latin kökenlere sahip çok daha sert mizaçlı bir karakter olarak düşünülmüştü.

4. Göğüsleri bir şakanın eseri olarak ortaya çıktı.

Karakter tasarlanma aşamasındayken karakter tasarımcısı Lara'nın göğüslerini olması gerekenden daha büyük yaparak çalışma arkadaşlarını şakalamak istedi. Sonrası ise hepimizin malumu.

5. Kötü giden satış rakamları serinin sonu oluyordu.

Geliştiriciler bir noktada Lara Croft efsanesini sonlandırmaya karar vermişlerdi. Ancak daha sonrasında seri el değiştirdi, bambaşka yollara ve oynanış mekaniklerine kavuştu ve şimdilerde ise 25 yılı devirdi!

6. Karakterin ilk tasarımında Francis Gard'dan ilham alındı.

Francis Gard karakterin yaratıcısı Toby Gard'ın kız kardeşiydi.

7. Seri sinematik kullanımı konusunda oyun dünyasının öncülerinden.

İlk oyunundan bu yana hikaye anlatımına oldukça önem veren Tomb Raider serisi ilk oyunuyla karşımıza çıktığı 1996 yılında oyun içi ara sahneleri hikaye anlatımında etkin bir biçimde kullanarak kendinden sonra gelecek yapımlara örnek olacak ilklerdendi.

8. Oyunlarda romantik bir bağ kurmaya en çok yaklaştığı kişi: Kurtis Trent.

9. 2013 yılında çıkan oyunu 48 saat içerisinde 1 milyon satış rakamına ulaştı.

Seriyi sıfırlayıp bizlere yolun çok başındaki toy Lara Croft'u sunan 2013 yılındaki yapım hem oyuncular hem de eleştirmenler tarafından beğeni ile karşılandı. Serinin üzerindeki ölü toprağını atıp modern yapımlar seviyesine çıkartan oyun 1 milyon barajını yalnızca 48 saatte aştı.

10. Lara deyim yerindeyse çocukluğundan beri bu anlara hazırlandı!

Serinin iki farklı oyununda çocuk Lara Croft'u kontrol etme şansımız oldu. Bunlar Tomb Raider IV: The Last Revelation ve Shadow of the Tomb Raider'dı. Tomb Raider Legend'ta ise çocuk Lara'yı görsek de kontrol edemiyorduk.

11. O bir İngiliz soylusu!

Kendisi hem filmlerinde hem de oyunlarında zaman zaman dile getirildiği gibi bir lady. Lara Croft'un babası çok ünlü bir arkeolog ve lord ünvanına sahip olan Richard Croft.

12. Toplamda 3 filmde 2 farklı oyuncu tarafından canlandırıldı.

Lara'nın alıştığımız güçlü ve dişli dönemini iki filmde usta oyuncu Angelina Jolie canlandırırken şimdilerde tanıdığımız daha toy Lara Croft'u konu alan 2018 yapımı filmini ise Oscar ödüllü Alicia Vikander canlandırdı.

13. Bazıları üzülebilir ama 'Nude Raider' hilesi asla gerçek olmadı.

Lara oyun dünyasının gördüğü en güzel kadınlar arasında aynı zamanda. Hal böyle olunca kulaktan kulağa şehir efsaneleri de yayılmadı değil elbette. Oyunun ilk çıktığı dönemlerde Lara'yı çıplak gösteren bir hile olduğu oyun hakkında en çok konuşulan söylentilerden olsa da bu hile asla gerçek olmamıştı.

İlginizi Çekebilir

CJ, Tommy ve Diğerleri Gerçek Oldu! GTA Karakterlerine Adeta Can Veren Birbirinden Gerçekçi Çalışmalar
Ünlü İsimleri Sims Karakterlerine Çeviren Hesabın Birbirinden Absürt 13 Çalışması
Twitter'da En Çok Takipçiye Sahip 13 Türk Espor Takımı

Popüler İçerikler

Elazığ’da 3 Kişi “Bizi Cin Çarptı” Diyerek Yardım İstedi, Polisler Hoca Çağırdı!
ODTÜ'lü Profesörün Canlı Yayında 'Torpil' İsyanı: "Çocuk Sınavı Kazanıyor, Almıyorlar"
"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı
YORUMLAR

98 senesinde 1 bölümünü geçmek için 4 ay aynı yerde uğraştığımı hatırlıyorum da mükemmel günlerdi.. O elinde çay taşıyan uşağın da allah belasını versin :D

22.10.2021

İlk serinin en kötü oyunu angel of darkness'tir... Onda o erkek elemanı kontrolde ediyorduk. En güzel oyunu da Tr 4 : the last revelation.. Ayrıca baya uzun oyundur bu. Tam çözümünün çıkması aylar sürmüştü =) Seri yenilendiğinde ilk oyun oldukça güzeldi ama 2. oyun ve sonraki oyun ise eh işte.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ