Nusret Davayı Kaybetti! 2 Milyon Tazminat Ödeyecek…

Herkesin 'saltbae' hareketiyle tanıdığı dünyaca ünlü restoran zinciri sahibi Nusret Gökçe, eski çalışanlarının ona açtığı davayı kaybetti. İşletmeci Nusret Gökçe’nin bahşişlere el koyduğu ve çalışanlarına vermediğini, bunun üstüne itiraz edenleri ise kovduğu iddia edilmişti. Kovduğu çalışanlar tarafından 230 bin dolarlık bir tazminat davası açılan işletmeciye mahkemeden haber geldi. Sonuç aleyhine olan Gökçe çalışanlarına 2 milyon 136 bin TL değerinde bir ödeme yapmak zorunda. Haberin detaylarını sizin için derledik…

Son dönemlerde yemek zincirine bir yenisini ekleyip İngiltere’nin başkenti Londra’da açmış olduğu Nusr-Et restoranı, aşırı yüksek fiyatlı olmasından kaynaklı yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. İşten çıkarttığı çalışanlarının haklarını yediği iddiasıyla işletmeciye açmış olduğu tazminat davası, eski çalışanların lehine sonuçlandı. Gökçe, 2 milyon 136 bin TL’lik yani 230 bin dolarlık bir tazminat ödeyecek. İşte haberin detayları…

Çalışanlar Baş Kaldırmıştı!

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, eski çalışanlarının Nusret'i “bahşişlerine el koymak” ile suçladığını bu duruma itiraz ettiklerinde ise kovulduklarını aktardı. Gazete, Nusret'in eski çalışanlarını kazandıkları bahşişlerden mahrum bıraktığını aktarırken, bu durumu şikayet etmeleri sonucunda da işten atıldıklarını aktardı. İddialara göre, Nusret, toplanan bahşiş miktarını çalışanlarına açıklamazken, bu paraları da kendi alıyordu. Nusret'e, 2019 yılında Manhattan'daki restoranında görevli dört eski çalışanı tarafından dava açılmıştı. Süleyman Küçür, Onur Usluca, Yunus Delimehmet ve Batuhan Yunkuş ‘Bahşişlerimize el koydu, bize mobbing uyguladı, sonra da haksız yere işten çıkardı’ iddiasıyla açtıkları davayı kazandı.

Para Bize Ulaşmıyordu

İşten çıkartılanlardan biri, 'Müşteriler, bahşişin tamamının garsonlara ve diğer hizmet veren personele gönderildiğine inanıyorlardı. Ancak bu para elimize geçmiyordu' ifadelerini kullandı.

Nusret'in eski çalışanları ABD basınına verdiği röportajda şunları söylemişti: 

Nusret, New York’taki şubesinden günde 130 bin dolar ciro yapıyor. Bize maaş ve bahşişler olmak üzere haftalık 2 bin dolar ödüyordu. Ama bunun ne kadarının bahşiş olduğunu gizliyordu. Sorduğumuzda cevap vermiyordu. Nusret bize diktatör gibi davranıyordu. Bize ‘Benim adım Nusret, ben ne dersem o olur’ diye bağırıyordu.

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!