Nusrat Jahan Rafi, Tacizi Şikâyet Ettiği İçin Yakılarak Öldürülmüştü: 16 Kişi İdam Cezasına Çarptırıldı

Bangladeş'te, polise gidip öğretmeninin cinsel tacizine uğradığını söyledikten sonra yakılarak katledilen Nusrat Jahan Rafi'nin ölümüne ilişkin davada, 16 kişi idam cezasına çarptırıldı.

19 yaşındaki Nusrat Jahan Rafi, nisan ayında başkent Dakka'ya 160 kilometre mesafedeki Feni kasabasında yakılarak öldürülmüştü.

İdama mahkum edilenler arasında Rafi'nin cinsel tacizle suçladığı okul müdürü ile sınıfından iki kız öğrenci de bulunuyor.

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre, sanık avukatları kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Cinayet büyük öfkeye neden olmuş, "Nusrat'a Adalet" sloganıyla protesto gösterileri düzenlenmişti.

📷 AFP

Soruşturmada köyün 'ileri gelen' erkeklerinin, Rafi'yi susturmak için sınıfındaki kız öğrencilerle iş birliği yaptığı aktarılmıştı.

Savcılık cinayetin, taciz iddiasından sonra hapse atılan müdür Siraj Ud Doula'nın içeriden verdiği talimatla işlendiğini belirtmişti.

📷 Al Jazeera

Bazı polis memurları, Rafi'nin 'intihar ettiği' söylentisini yayarak sanıklarla iş birliği yapmak suçlamasıyla yargılanıyordu.

Neler olmuştu?

Okul Müdürünün Cinsel İstismarını Şikâyet Ettiği İçin Yakılarak Öldürülen Nusrat Jahan Rafi

Mahkeme kayıtlarına göre, Rafi 6 Nisan'da okul müdürü tarafından cinsel tacize uğradığını söyleyerek polise şikayette bulundu. 

11 gün sonra kendisini okulun çatısına çağıran ve etrafını saran dört ya da beş  kişi, Rafi'den şikayetini geri almasını istedi.

Rafi bunu reddedince üzerine benzin dökülerek yakıldı.

Polise göre bu kişiler olayın bir intihar gibi görüneceğini düşünüyordu. Ama Rafi ağır yaralı olarak kaçtı ve yardım istedi.

📷 PID

Rafi bu halde cep telefonuna kaydettiği videoda 'Öğretmen bana dokundu. Son nefesime kadar mücadele edeceğim' dedi.

Vücudunun yüzde 80'i yanan Rafi, 4 gün sonra 10 Nisan'da hayatını kaybetti.

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
YORUMLAR
24.10.2019

orospu çocukları sizi. bu gibi yerlere valla el atacaksın kadın nüfusunu sıfırlıycaksın. birbirlerine ne bok yapıyorlarsa yapsınlar sonra Allahın belaları. bir de sorsan hepsi dindar falandır şerefsiz köpekler! (yanlış anlaşılmasın benim de inancım var ama din kisvesi altında her türlü kepazeliğin yapılması beni çıldırtıyor!)

24.10.2019

idamı savunmaktan ve bu ülke içinde istemekten asla vazgeçmicem çoğu kişinin istememe sebebi hadi suçlu olarak yanlış kişiyi belirleyip asarlarsa evet bu da bi olası ama katil ya da tecavüzcü olduğu kesin ispatlarla kanıtlanmış bireylerin özellikle bu cezaya çarptırılması lazım en azından sadece bu iki suç için bu ülkeye de idam şart

25.10.2019

Yine de yanlış düşünüyosun. İdam yasası bir kere geri gelirse önü alınamaz boyutlara ulaşacaktır. Dediğin gibi; sadece sapıklar ve tecavüzcüler için getirilse bile, ilerleyen zamanlarda farklı suçlarda, siyasi suçlarda vs. gibi pek çok alana gibi sıçramaması mümkün değildir. Her fırsatta dile getirilen "%99'u müslüman olan bir ülke" nin bilmesi gereken bir diğer şey de, "Allah'ın verdiği canı Allah alır" İdam denilen olay, zaten sistemin 50 yıl gerisinde kalmış olan ülkemizi 50 yıl daha geriye atar sadece.

25.10.2019

Bitmek bilmeyen cinsel arzunuzu, vajina ve penis dışına çıkamayan beyninizi, bacak arasıyla sınırlı yaşantınızı ve insan içine çıkıp hiç bir şey olmamış gibi insanların yüzüne bakan SIFATINIZI s*keyim. Saygılar.

TÜM YORUMLARI OKU (12)