Nurşen Mazıcı: "Başbakan Olsam Camileri Okula Çevirirdim"

Profesör Nurşen Mazıcı, CNN Türk'te katıldığı programda Türkiye'de 600 milyon kişiyi karşılayacak kadar cami bulunduğunu duyurdu.

İbadet saatinde de Trabzon'daki Ayasofya'ya giden yok. Gerçek camiler var çevrede oraya gidiyorlar. Şu an Türkiye'de 600 milyonun ibadetine yetecek kadar cami var. Ayasofya'yı popülizm için gündemde tutuyorlar. Hani derler ya 'Başbakan olsam..' diye.. Ben Başbakan olsam 70 milyona yetecek kadar cami yaptırıp gerisini okula çevirirdim... Türk halkı sanılanın aksine, bilim kafasına sahiptir. İnsanlara okul mu cami mi diye sorarsanız, size okul cevabını verdiklerini görürsünüz.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
12.06.2016

Aynısını bende düşünmüştüm Nurşen Hanım atanamayan bütün öğretmenlere de orada kadro verirsek ülke çağ atlar.

12.06.2016

Kadın haklı sadece Cuma'dan cumaya giden insanlar için her mahalleye cami yapmaya gerek yok. Okul yapmasa da Aşevi, pansiyon ya da yurt olabilir.

12.06.2016

madem 600 milyona yetecek cami var biz neden her cuma üstüste namaz kılıyoruz. ben de gereksiz yapılmasını istemiyorum. cemaatin olmayacağı yerde camii yapılmasın. hele büyük çamlıca gibi abzürtlükler asla olmasın ancak 600 milyon kişiye yetecek kadar cami var demek ağır saçmalamak anlamına gelir. küçüklü büyüklü 90bin cami var türkiyede hepsi 5 bin kişi alsa yine de 600 milyon olmaz. ki zaten bir çok cami açık alanlarıyla dahi 1000 kişiyi göremez. camilerin en büyük sıkıntısı dengesiz dağılmış olmaları. misal 15 milyonluk istanbuldaki cami sayısıyla 2 milyonluk konyadaki cami sayısı aynı. diyanet cami yapılacak yerleri düzgün seçerse insanların hayır olsun diye kafalarına estiği yere(misal çamlıca tepesine) cami yapmasına mani olursa sıkıntı çıkmaz.

12.06.2016

Cuma yer bulamadığın camiye bir de aynı gün ikindi namazına git kardeşim belki imam dışında bir iki ihtiyar görürsün şansın varsa.

TÜM YORUMLARI OKU (65)