Nuriye Gülmen ve Semih Özakça İçin Mahkemeden Karar: Tutuklandılar...

KHK ile görevlerine son verildikten sonra işlerine dönebilmek için açlık grevine başlayan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça dün gözaltına alınmıştı. İfadelerinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Gülmen ve Özakça tutuklandı.

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, dün, açlık grevinin 75. günündeyken gece yarısı evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Gülmen ve Özakça'nın avukatı Selçuk Kozağaçlı, polisin müvekkillerini, 'eylemin ölüm orucuna dönmesi ve Gezi benzeri eylemlere sebep olmasından korktuğu için gözaltına aldığını' söyledi.

Semih Özakça'nın annesi ve eşinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı

Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın geçtiğimiz gece gözaltına alınmasının ardından serbest bırakılmaları için dün Kızılay Yüksel Caddesi'nde toplanan ve oturma eylemi yapan kalabalığa polis müdahale etti.

Alandaki pankartları parçalayan polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Semih Özakça’nın açlık grevine girdiğini açıklayan annesi Sultan Özakça ve eşi Esra Özakça da vardı.

Milletvekillerinden destek

Dün, eyleme destek vermek üzere CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da İnsan Hakları Anıtı önüne geldi. Milletvekilleri burada oturma eylemi yaptı.

Tutuklandılar...

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, bugün savcılığa ifade vermek üzere Ankara Adliyesi’ne götürüldü.

Mahkeme kararı öncesi Nuriye Gülmen'in yaptığı açıklama 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Selçuk Özakça'nın açıklaması 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Gülmen ve Özakça ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi ve çıkarıldıkları mahkeme tutuklandı.

Gülmen ve Özakça'nın tutuklanması sosyal medyada da geniş yankı buldu

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR
23.05.2017

Vicdanımız kalmadı. Ama ağrıma giden tek şey, bu insanların çıkarlar için yokedildiğini izlemek. Fettullah'ın yaptıklarının sorumlusu mu bu insanlar. Yıllarca ellerini yaladığınız, ayaklarına kapandığınız, eteklerini öptüğünüz, dön artık diyerek yalvardığınız, yalvarırken ağladığınız, olimpiyatlarına gittiğiniz, paralar bastırdığınız, Samanyolu ve Zaman ekiplerini resmi yayın organı işan ettiğiniz, onlarca sınavda soruları sattığınız, insanları eleştirirken dinsizlikle suçladığınız günleri ne güzel unuttunuz, unutturdunuz. Semih Beyi tanımıyorum. Lakin Nuriye Hanım gerçekten iyi, vicdanlı bir insandır. Üzücü. Umarım yaptıklarınız, gün gelir yaşadıklarınız olur. Ama direnmek ruhunuzda yok. Siz kendinizi bile satarsınız.

23.05.2017

hıckımse kusura bakmasın su olanlarıda bızı yonetenlerıde ulkemızdekı haksızlıgıda hukusuzluguda hakedıyoruz hakkettıgımız gıbı yonetılır hakettıgımız gıbı yasatılırız basını haksızlıga her kaldırana otekımız sen sucusun bucusun deyıp etıket vurmasaydı boyle kolonya cumhurıyetı olmayacaktık toplum olarak once hakkı hukugu ogrenelım ıs sıyasete gelenekadar 40 fırın ekmek yememız gerekır. demokrası adalet esıtlık kım bız kımız.alın sıze ultra super asırı guc turkıyeden bır kesıt daha.

24.05.2017

Diğer öğretmen hakkında bilgim yok ama Nuriye Gülmen, hakkı olmadığı halde, yerine girdiği bir profesörün dersinde, bir yazıda geçen "terörist" ifadesini yazardan bağımsız olarak "gerilla" diyeceksiniz diye değiştirtmeye çalışacak kadar akademisyendir. Teröriste gerilla diyen ve dedirten bir akademisyen de üniversitede "gerçekten eğitim veriyor olsa dahi" terör propagandası yapmak, katkı sağlamak, terör örgütleri lehinde algı oluşturmak gibi suçlar işliyordur. Bu "akademisyen" daha önce kendi kurumunun yönetimi tarafından işten atılmış, işe geri alım davası açıp tekrar işe girmiş, sonunda da khk ile dönüşü olmaz bir şekilde ihraç edilmiştir. Konu ile ilgili fikri olmayan sosyal medya hassasları, aç durdukları için tutuklandıklarına inanacak kadar duyarcı tipler olduğundan mütevellit, eğitim kurumlarında terör propagandası yapan tipleri hükümetlerinden daha az itici bulurlar. Teröristlere kasıtlı olarak bir pirinç tanesi kadar bile yardım eden herkesin acılar içinde ölmesi dileğiyle...

Pasif Kullanıcı
23.05.2017

DHKPC bağlantısından söz ediliyor. Doğrusu elimde herhangi bir delil olmadığı için ne hükümeti suçlayabilirim ne bu zanlılara masum diyebilirim ne de suçlu diyebilirim. Yalnız herkes sırf AKP nefretinden olsa gerek bu iki zanlının suçsuz olduğuna anında karar vermiş ve hükümete saydırıyor. Madem bildiğiniz bir şey bizimle de paylaşın dimi ama.

24.05.2017

herkes akıl fukarası adamların sucu olsa bırak sucu dhkpc ıle en ufak bır baglantıları olsa hemen 35 kanalda gunde 4 defa gecerdı akıl sınırınız bellı bızımkıyle dalga gecmeyın hak arayısında kımseye zarar vermeden aclık grevıne gırmıs ınsanın kıme ne zararı olcak savcı bıle yazmıs ıste suclarını sucları eylemlerının halkta ınfaal yaratabılme yenı bır gezı olayları baslatabılme durumu adama sormazlar mı 70 gun nıye bekledın dıye aklımızla oynamayın yenılırsınız akp nefret demıssın bu memleketı 15 senedır chp mı yonetıyor yada mhp mı yonetıyorkı ıkısınden nefret edelım bu memlekette baklava satan fetocu cıktıda halka ates eden okadar komtanı polısı savcıyı hakımı avukatı ben mı atadım benım mı ımzam var altında o kararnamelerın atama dosyalarının yoksa su aclık grevıne gıren garıbanların mı?

TÜM YORUMLARI OKU (51)