Nurettin Yıldız Açıklamalarıyla Yine Gündemde: 'Kadınların Yanında Mahremi Olmadan 90 Km'den Fazla Araç Kullanmaları Dinen Yasak'

İlahiyatçı Nurettin Yıldız, bu kez Sosyal Doku Vakfı YouTube hesabından 9 Ağustos 2019 tarihinde paylaşılan video ile gündemde. Yıldız, sosyal medyada bir kadın takipçisinden gelen “Ehliyet alsam, araç kullansam günah mı olur?” sorusuna verdiği yanıtta, kadınların 'yanlarında mahremleri olmadan' 90 kilometreden fazla araba kullanmalarının dinen yasak olduğunu söyledi.

Daha önce yaptığı açıklamalarla pek çok kez gündeme gelen ve birçok kesimin tepkisini çeken Sosyal Doku Derneği Kurucu Başkanı ve İlahiyatçı Nurettin Yıldız, bu defa kadınların araç sürmesinin 'ahlaki sıkıntı' yaratabileceği yönünde açıklamasıyla gündemde.

"Kadının kendi iffetiyle ilgili düşünmesi gereken bir mesele." 🎥

Yıldız'ın 9 Ağustos'ta yayınlanan videosunda bir kadın takipçisinden gelen “Ehliyet alsam araç kullansam günah mı olur?” sorusuna, “Diyoruz ki araç kullanmanın kadını erkeği olmaz. Eğer bir toplumda bir örfte kadınlar araç kullanıyorlarsa erkekler gibi kullanırlar. Ama araba kullanmanın kadına ahlaki bir risk getirme ihtimali olan bir ortam söz konusuysa; savaş ortamı gibi, devletin otorite zafiyeti gösterdiği bir bölge olması gibi bir sıkıntı varsa bu kadının zaten kendi iffetiyle ilgili düşünmesi gereken, can sağlığı ile ilgili düşünmesi gereken bir mesele” şeklinde yanıt verdi.

"İstanbul'dan Bolu'ya tek başına bir hanımefendi araç kullanarak veya başka bir bayanın aracına binerek gidemez"

Kadınların 'yanlarında mahremleri olmadan' 90 kilometreden fazla araba kullanmalarının yasak olduğunu ileri süren Yıldız, “Fıkıh açısından yani dinimizin hükümleri açısından tek sorun kadının direksiyonun başında yanında mahremi yokken 90 km’den fazla araç kullanmasıdır. Çünkü Peygamber Efendimiz kadının 90 km'den fazla bir yere bir tane iki tane üç tane kadın da olsa yanında mahremi olmadığı sürece gitmesini yasaklamıştır. Mesela İstanbul'dan Bolu'ya tek başına bir hanımefendi araç kullanarak veya başka bir bayanın aracına binerek gidemez” ifadelerini kullandı.

Nurettin Yıldız'ın açıklamaları sosyal medyanın çok konuşulanları arasında, öne çıkanları derledik...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ayrıca bakınız 👇

Sıra Su ve Nefese Gelir mi? Nurettin Yıldız: 'Kahve, Ketçap ve Baharat Şehvet Uyandırır...'

Popüler İçerikler

Polisten Pedofili Operasyonu: Fotoğraf ve Video Yayınlayan 156 Kişi Gözaltına Alındı
Nisan Ayı Enflasyonu Açıklandı: TÜİK TÜFE Yüzde 70'in Altında Kaldı!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
19.09.2019

Bu pezevenge göre kadının varolmasıda haram.

19.09.2019

90km yi aşınca radar melekleri ceza mı yazıyor ?

19.09.2019

Nasıl bir kitaba/dine inanıyorlarsa artık sürekli güncelleme geliyor.

TÜM YORUMLARI OKU (243)