Numan Kurtulmuş'tan Tartışılan Açıklama: 'Evrim Teorisi Bilimsel Olarak Eskimiş ve Çürümüş Bir Teori'

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan yeni müfredat taslağına göre, lise son sınıf biyoloji dersindeki 'evrim teorisi'nin artık anlatılmayacağı açıklanmıştı. Sosyal medyada da tartışmalara sebep olan konuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da 'Evrim teorisi zaten bilimsel olarak da eskimiş ve çürümüş bir teoridir.' açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim'den PISA Sonuçlarını 'Tersine Çevirecek' Müfredat: Evrim Teorisi Kalkıyor, Atatürk 'Sadeleşiyor'

CNN Türk’te yayınlanan Hafta Sonu programına konuk olan Kurtulmuş, 'Türkiye'nin en temel meselelerinden birisi eğitim ve kültür alanında istenilen seviyeye çıkamamasıdır.' diyen Kurtulmuş ayrıca 'Süratle eğitim kalitemizi artırmamız lazım. Sorgulayan gerçekten öğreten bir eğitime ihtiyaç var.' açıklamasında bulunan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

'Evrim teorisi zaten bilimsel olarak da eskimiş ve çürümüş bir teoridir. Yani illa bu teori mutlaka okutulacak diye bir kural yok.'

'Ama müfredatın içinde bu çalışma yapılır. Yani tezlerden bir tez olarak belki gündeme gelebilir.'

'Evrime inananlar çağdaş karşı çıkanlar gerici çağdışı insanlardır görüşü esas çağ dışı görüştür.'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: 'İlim midir, varsayım mıdır?'

Bakan Yılmaz yeni müfredatı açıkladığı zaman 'evrim' hakkında gelen soruya 'İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. İlim ne söylüyorsa biz onu takip edeceğiz. Diğeri de ilim midir, varsayım mıdır, kuramsal mıdır ayrı bir tartışma gerektiriyor' şeklinde yanıt vermişti.

Numan Kurtulmuş'a tepki gösterenler de oldu

Haklı bulanlar da...

Ekşi Sözlük'te de konuyla ilgili farklı görüşler oluştu

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
İçimizin Yağları Eridi: Kızılcık Şerbeti'nde Fatih, Doğa ve Giray Öpüşmesini İlk Sıradan İzledi!
YORUMLAR
29.01.2017

Evrim teorisi demek bilim demektir. Bilim demek gelişmek, ilerlemektir. Ülkenin gelişmesini ve ilerlemesini istemeyen bir devlet yapısından bu açıklamayı duymak şaşırtıcı değildir.

29.01.2017

bilimin butun dallari birbiri ile iliskilidir, hepsi bir butundur. siz bilimsel dusuncenin bir ayagini kendi dogmalariniza uymuyor diye red ettiginizde butun bilimsel dusunce seklinin dibine dinamit koymus olursunuz. oyle bir ortamdada bilim gelisemez. nitekim gelisemiyorda. istediginiz topluma, ulkeye bakin, bilimin tum dallari, teknoloji, medeniyet, sanat ya hepsi gelismis ileridir, yada hepsi geri kalmistir. cunku hepsi birbiri ile iliskilidir, belli bir dusunce seklinin, dunyayi algilama seklinin urunudur.

Padişahlık da eskimiş ve çürümüş bir yönetim biçimidir.#HAYIR.

30.01.2017

Asla olmaması gereken bir sistem. Tamamen insanda bulunan ego ve güç isteminden oluşuyor.

30.01.2017

İmam Hatip lisesi mezunu , İşletme fakültesi bitirmiş bir adam geçmiş karşımıza Evrim çürükmüş falan :)) Ciddiye almaya değmez..

TÜM YORUMLARI OKU (103)