Nükleer Enerjiyle Çalışan ve Yapay Zeka Tarafından Kontrol Edilen 5 Bin Kişilik Uçan Otel

Yapay zeka yönetiminde ve nükleer enerjiyle çalışan 5 bin kişi kapasiteli uçan otel tasarımı paylaşıldı. Devasa uçan otel konseptinde restoranlar, alışveriş merkezi, spor salonları, tiyatro ve yüzme havuzu bulunuyor. Ayrıca geleceğin oteli olarak belirtilen tasarımın nükleer enerjiyle çalışması nedeniyle yere inmeden aylarca havada kalabileceği de paylaşıldı.

Nükleer enerjiyle çalışan 20 motorlu ve asla iniş yapmayacak şekilde tasarlanan yapay zeka pilotlu Sky Cruise için iddialı bir tasarım videosu yayınlandı.

Daily Star'ın haberine göre, geleneksel uçaklar yolcuları Sky Cruise'a taşıyacak ve tüm onarımlar uçuş sırasında gerçekleştirilecek.

Devasa uçağın inanılmaz derecede ayrıntılı maketini yaratan Hashem Alghaili, nükleer enerjiyle çalışan gökyüzü yolculuğunun “ulaşımın geleceği olabileceğini” söylüyor.

Devasa uçağı kaç kişinin uçuracağı sorulduğunda, 'Bütün bu teknoloji ve hala pilot mu istiyorsunuz? Tamamen özerk olacağına inanıyorum.' Yani uçak yapay zeka tarafından kontrol edilecek.

Tanıtım videosu gökyüzünde restoranlar ve dev bir alışveriş merkezinin yanı sıra spor salonları, tiyatrolar ve hatta bir yüzme havuzu vaat ediyor.

Sky Cruise konseptini 'yeni Titanik' olarak tanımlayan bazı yorumcular uçağın dışında asansörlere sahip olmanın aerodinamik olmaktan uzak olacağına ve nükleer reaktörle çalışan bir uçağın düşmesi durumunda düşebileceğine dikkat çekiyor.

Devasa uçan otel bazı kişiler tarafından nükleer enerjiyle çalışacağı için eleştirildi.

Nükleer reaktör ile çalışan uçağın düşmesi durumunda bir şehri yok edebileceği yönünde endişeler paylaşıldı. Sky Cruise gezisinin bir servete mal olacağını tahmin ediyor.

Nükleer enerjiyle çalışan devasa uçan otel konseptinin videosu şu şekilde

Nükleer enerjiyle çalışan bir uçak hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

İlginizi çekebilir 👇

Çin Nükleer Denizaltısı Tarafından Fırlatılan Balistik Füze Havada Panik Yarattı: Pilot Rotasını Değişti
Post-nükleer Amerika Sizi Bekler: Yıllık İzne Çıkıp Fallout: New Vegas'a Başlamak İçin 10 Sebep

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
27.06.2022

Tamam tamam uzun cümle kuramıyorsunuz. Bu ifade nedir yahu: “nükleer reaktörle çalışan bir uçağın düşmesi durumunda düşebileceğine dikkat çekiyor.”

28.06.2022

gözlerim kanıyor yemin ederim

27.06.2022

balistik fuzelerin gelistirilmesinden once amerikan hava kuvvetlerinin nukleer guc ile ucan ucak calismasi oluyor. amac ucagin surekli havada kalarak bir nukleer saldiriya aninda kesin ve hizli cevap verebilmesi. hatta nukleer enerjili ilk jet motorlarinida tasarliyorlar, ilk prototiplerini yapip calistiriyorlar. sonradan hafif ucak govdesinin nukleer motorlara yeterli izolasyon sagliyamiyacagi, pilotlar icin ciddi saglik riskleri oldugu anlasiliyor, daha onemlisi bir kaza halinde yasanacak facia kirlilik projeden vazgecmelerine neden oluyor. o yuzden boyle bir ucak hayelden oteye gidemez, keza en ufak kaza riski bile nerede patlayacagi belli olmayan facia demek, hic kimseye hic bir devlet kurumuna havacilik otoritesine bunu kabul ettiremezler.

27.06.2022

Ayrıca bu uçaktakiler bir şey yiyip içmeyecek mi? Bu uçağa erzak tedariğini nasıl yapacaksınız? Elbette teknik bazı yöntemler bulunabilir ama maliyeti bizim bodrum lahmacunlarını geçer :)

27.06.2022

“Düşmesi durumunda düşebileceğine dikkat çekiliyor” lütfen yazdıktan sonra okuyun bi. Bu kaçıncı eleştirim onedio yokuş aşağı gidiyor Zaten reklamdan geçilmiyor bari biraz dikkat edin

27.06.2022

Haberin tırtlığı ayrı bir mevzu zaten

TÜM YORUMLARI OKU (20)