Nüfusa Yanlışlıkla 'Kadın' Olarak Kaydedilen Adam Sonunda Kimliğine Kavuştu!

Giresun'da doğan Kumral Bodur, isminden dolayı nüfus memurunun yanlış anlaması sonucunda nüfusa 'kadın' olarak kaydedildi. Bodur, 38 yıl bu durumu değiştirmek için çabaladı. Çocuklarını nüfusta kendi üzerine alamayan Kumral Bodur, ömrünü bir hatayı düzeltmek için harcadığını söyledi.

Kumral Bodur, Giresun'da dünyaya geldi. Bodur'un aktardığına göre, nüfus memuru isminden dolayı yanlış anlayıp cinsiyetini 'kadın' olarak kaydetmiş.

Kumral Bodur: 'O zamanlar nüfus memurları köylere gidip kimlik verirlerdi. Babam da memura benim ve kardeşlerimin ismini vererek kaydettirmiş. Nüfus memurunun verdiği kimliklerde 6 erkek kardeşimin kimliği mavi gelirken, benimki pembe gelmiş'

Okula gittiğinde öğretmeninin fark edip kimliğini değiştirmesini söylediği Bodur'un babası ise, "Okul bitsin kendisi değiştirir" demiş.

Çocuklarını kardeşinin nüfusuna kaydettiren Kumral Bodur, "Bu zamana kadar 3 defa evlendim, 4 çocuğum oldu. Nüfusta kadın olduğum için resmi nikah kıyamadık. Çocuklarımı kardeşimin nüfusuna kaydettim" dedi.

"Ben 38 yıldır bu kimlik mücadelesini veriyordum, üç günde halloldu." diyen Kumral Bodur'un çalışma sigortası yaparken kimliğindeki yanlışlık fark edildi. Nüfus Müdürlüğü'ne giderek zor da olsa bu hatayı düzelten Bodur, halinden memnun.

Kayıt hatası yüzünden askere gidemeyen Kumral Bodur, "Çocuğumun askerlik çağı geldi ama ben henüz askere gidemedim. Kimliğimi alınca askerlik için başvurdum." ifadelerini kullandı.

Askerliğini Manisa'da yapan Bodur, görevini bitirince eve döndüğünü, ancak bir süre sonra evine 'Asker kaçağı' kağıdının geldiğini söyledi.

Bu başlıklara da göz atabilirsiniz:

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Erden Timur'a Sert Yanıt: Külliyen Yalan.. İftira..
TikTok İsrail-Filistin Savaşının Ardından Yeni Kararlar Aldı: 40.000 Kişilik Ekip Kurulacak!
Hızlı Tren Kullananlar Dikkat! Biletlerde İade, Açığa Alma, Süre ve Cezalar Değişti

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
Yeni Rekor Kilidi Açıldı: Popstar Yarışmasıyla Akıllara Kazınan Bayhan Dünya Listesi'nde Zirveye Yerleşti!
YORUMLAR
19.10.2023

adamda bir kolpalık var

19.10.2023

Dayı evlilik işini nasıl çözdün? Yengeyle hollandaya mı gittiniz ne yaptınız.

19.10.2023

Resmi nikah kiyilmadan evlenmis.

19.10.2023

Askerlik yapacak ndkalwlwşs

TÜM YORUMLARI OKU (11)