Ülke Notundan Sonra Varlık Fonu'nun Notu da Düştü: Fitch, Türkiye Ekonomi Politikası İçin "Karışım" Dedi

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin yeni ekonomi politikasını 'karışım' olarak nitelerken, makroekonomik ve mali istikrar risklerinin düşmeden, kamu finansmanı ve kamu döviz pozisyonuna yönelik risklerin artırdığını belirtti.

Fitch, politika karışımının, daha fazla dışsal ortam zorluğuna rağmen, özellikle 2023 seçimlerine kadar büyümeyi ve istihdamı sürdürmeye odaklandığı görüşünde olduklarını kaydetti.

Derecelendirme kuruluşu, Türkiye'de artan enflasyon ve finansman maliyetinin öngörülen borç hizmetlerini önemli ölçüde artırdığını ve devlet Eurobond getiri artışlarına sebep olduğuna işaret etti.

Fitch yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin ekonomik politikaların artan şekilde müdahaleci ve öngörülemez olduğunu değerlendirdiklerini belirtti. 

Artan politika faizinin uygulanabilir görünmediğini belirten Fitch, bu nedenle yetkililerin merkez bankasının döviz tamponlarını artırmak, kredi provizyonlarını yönetmek ve lira cinsi finansal enstrümanların kullanımını artırmak için makro ihtiyati düzenleme ve daha iyi sermaye akışı yönetimi önlemlerini kullanmaya çalıştığını ifade etti.

Fitch, Türkiye Varlık Fonu'nun kredi notunu ülke notuna paralel olarak B+'dan B'ye indirerek görünümü negatifte tuttu.

Fitch, geçen cuma kredi notumuzu düşürmüştü👇

Fitch, Türkiye'nin Kredi Notunu Düşürdü

Gerekçeleri de burada👇

Türkiye'nin Notunu Düşüren Fitch'in Kararının Perde Arkası: Dolar ve Enflasyon İçin Ne Dendi?
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Doktorun Pot Kırması Yüzünden 'Baby Shower' Hayalleri Suya Düşen Hamile Kadın Gözyaşlarına Boğuldu
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran İfadeye Çağrıldı: Evinde Arama Yapılıyor!
İşçi ve Memur Arasındaki Fark Kapanıyor! Doğum İzni 6 Ay Oluyor: Çalışan Anneleri Sevindiren Yeni Düzenleme