Noterler Hafta Sonu Açık mı? Nöbetçi Noter Nasıl Öğrenilir? Noterlerin Çalışma Saatleri

İşyeri, araç, konut alış satışı, tasdikleme gibi resmi işleri olan ve hafta sonunda bu işleri halletmek isteyen pek çok vatandaş noterlerin hafta sonlarında çalışıp çalışmadığını araştırıyor. Koronavirüs salgını döneminde çalışma saatleri değiştirilen noterlerin 2022 yılı pandemi etkisinin azalması ile birlikte çalışma saatleri yeniden düzenlendi. 2019 yılından beri hafta sonlarında çalışan 'nöbetçi noter' uygulaması vatandaşlara hizmet veriyor. Peki hafta sonlarında noterler çalışıyor mu? Nöbetçi noterler nasıl öğrenilir? Noterlerin çalışma saatleri nelerdir? İşte detaylar...

Pandemi süresinde farklı alanlarda olduğu gibi noterlerde de çalışma saatleri düzenlendi. 2022 yılı itibari ile salgının etkisini yitirmesi ve normalleşme süreci kapsamında noterlerin çalışma saatleri yeniden düzenlendi. Değişen çalışma saatlerinden sonra noterde tasdikleme, alım ve satım gibi işlemleri olan vatandaşlar hafta sonlarında noterlerin hizmet verip vermediğini araştırıyor. Peki noterler hafta sonlarında hizmet veriyor mu?

Noterler Hafta Sonlarında Açık mı?

6 Nisan 2019 tarihinde uygulama geçen 'nöbetçi noter' ile vatandaşlar hafta içinde işleri dolayısı ile vakit bulamadıklarında hafta sonlarında noter işlerini halledebiliyor. 2022 yılı itibarıyla nöbetçi noterler, cumartesi ve pazar günlerinde 10.00-16.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet veriyor.

2022 Noterlerin Çalışma Saatleri

Noterler hafta içi her gün saat 09.00 ve 17.00'a kadar çalışmaktadır. Öğle tatili ise saar 12.30'da başlayıp 13.30'a kadar sürmektedir.

Nöbetçi Noteler Nasıl Öğrenilir?

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği'nin çalışmasıyla 6 Nisan 2019 tarihi ile uygulamaya koyulan nöbetçi noter uygulaması ile hafta sonlarında noter hizmeti verilmektedir.

NÖBETÇİ NOTER SORGULAMA ADRESİ

Popüler İçerikler

Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı