Norveç’ten Suda Yüzen Çılgın Tünel Projesi

Fiyortlar diyarı Norveç çılgın bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. 25 milyar dolara mal olması beklenen su altı tünel projesi her şey doğru bir şekilde ilerlerse 2035 yılında bitecek.

Sogne Fiyordu üzerinde yapılması planlanan tünel, fiyort yatağının derinliklerinde değil, su yüzeyinin altından geçecek.

Birçok proje arasından seçilen projenin avantajı ise suyun altında olması ve Norveç'in en büyük belası buzlanmadan etkilenmemesi.

Böyle bir projenin gerçekleşmesi halinde 21 saatlik yolculuklar 10 saate inecek.

Yapı suda dursa da, dalgalanma hissedilmiyor.

Suyun 30 metre altına kurulması planlanan tünel gemi trafiğini etkilemediği gibi kötü hava koşullarından da etkilenmiyor.

Proje gidiş ve geliş olmak üzere iki adet dev tünelden oluşacak.

Sogne Fiyordu bölgesine uygulanması planlanan proje, araç trafiğini su altına taşıyacak.

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
27.07.2016

Yorumları okudum da inatla batıyı savunmaya çalışanlar var.Ülkemiz insanlarının nankörlüğünü anlayamıyorum.RTE yanlısı da değilim.Fakat gel gelelim hala cahil gibi batı özentisisiniz.Bu projenin bir benzeri ülkemizde zaten neyin hayranlığıdır bu?Misal ABD sanıyor musunuz ki ABD de yaşayan herkes obamadan veya bir eğitimden veya aldığı maaştan yaşadığı hayattan memnun mu ?Herhangi bir orta gelirli ingiliz vatandaşı cameron'dan memnun mu sanıyorsunuz ?Tabiki değil.Onlarda belli bir oy oranıyla devletin başına geçip şartları iyileştirmeye veya kendi lehlerine çevirmeye çalışıyor.Şimdi dış ülkelerde kimin hangi şartlarda hangi hayatı yaşadığını hangi siyasi görüşü ve ütopyayı benimsediğini bilmeden batıyı ilahlaştırmaktan vazgeçin.Her şeyin doğrusunu onlar yapar kafasından çıkın.Sen karadenizde santral yapımına karşı çıkarken bir çokları da bu tünel projesine karşı çıkacaktır.

27.07.2016

Medeniyeti bizden öğrenenleri savunmak yerine atalarımızın yarattığı medeniyetin içine etmemeyi deneyin.Burda doğayı korumaktan bahseden biraz önce elindeki ambalajı çöpe atmak yerine arabanın camından sallayanla aynı kişidir.Sadece eleştirmekle olmuyor icraat lazım.

27.07.2016

Bazen şüphe etmiyor değilim, 1. dünya savaşından sonra işgal edilen ülkemizde yabancı askerlerin tecavüzleri yaşandı mı yaşanmadı mı? Zira bu kadar kendi ülkesini aşağılayıp batı hayranı olmak izah edilebilir bir şey değil. Bu AKP muhalifliği değil, AKP öncesini de hatırlıyorum o zamanlar da bolca vardı Türk milletini Türkiye'yi aşağılayıp batı medeniyetini yere göğe sığdıramayan tipler. Bir eylem Türkler tarafından yapıldığında dalga geçenler, alay edenler Avrupalılar tarafından yapıldığında hayranlıkla eriyenler, Batılılara toz kondurmayanlar, Batılıların kusursuz insanlar olduğuna inananlar, Batılıların iki yüzlülüğünü her şekilde gözardı edenler. Srebrenitsa katliamı Batılıların denetimde olmadı mı? Ruanda soy kırımı batılıların kışkırtması ile olmadı mı? Terörü lanetleyen Batı PKK'ya aleni destek vermiyor mu? Tüm dünyaya demokrasi getireceğini söyleyen Batı Mısır'da darbecileri onurlandırmıyor mu? Türkiye üzerine sürekli operasyonlar yapmıyor mu?

27.07.2016

Batı'nın tüm güzel görünen değerleri kendi çıkarları çerçevesinde gerçekleşir, çıkarları olmayan yerde o değerlerin adı bile anılmaz. Bu kadar batıya hayranlık duyup ezik ezik gezmeyin ortada. Batı Çevreci derler, okyanusu petrole boğan BP'ye ne oldu? Emisyon skandalı ile adı çıkan Wolksvagen olayının yıllardır bilinmesine rağmen aralarındaki siyasi çekişme nedeniyle ortaya çıkarıldığını görmüyor musunuz? Ellerindeki medya gücü, propaganda gücü ile tüm pisliklerini dünyanın gözüne baka baka ortadan kaldıran batıya hayran olanlara iyi niyetle söylersek cahillik, eğer art niyet ararsak muhtemelen Türk kıyafeti içinde görünen batının gayri meşru çocukları...

bu ülkede böyle bir proje yap hemen yapıştırır türkiye sevdalısı arkadaş ve kurumlar betonla modern olunmuyor çevreye verdiği zarar yıkım olacak vatandaşa tuzluya patlayacak vs vs elin oğlu yapınca aman ne güzel vs şöyle bir bakıyorum da bir kısım vatandaş zengin sitesine yeni terfi olmuş sonradan görme havasından hiç çıkamadı komik lan

27.07.2016

İki ekosistemi birbirine bağlayan bir yere yaptığın proje ile bir buzul yatağına yaptığın projeyi mi kıyaslıyorsun? Kaldı ki bu tür projeler yapılırken eğer çevre zararı söz konusu olacaksa yapmaz adamlar. Mahkemeleri iktidar istiyor diye ÇED raporlarını görmezden gelmez. Ancak yüksek bir kamu faydası sağlanacaksa halk ikna edilerek yapılır. Bir işin yapılması gerektiği şekilde yapılmıyor olmasını söylemek neden yanlış oluyor ki? Doğru yapılsın biz de söylemeyelim...

TÜM YORUMLARI OKU (14)