Norveç'te Korkunç Tablo! Korona Aşısı Olan 23 Kişi Hayatını Kaybetti

Pfizer-BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısının vurulduğu 23 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü'nden risk uyarısı geldi. Açıklamada, aşının hastalığı olan 80 yaş üstündekiler için riskli olduğu belirtildi.

Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, aşının 80 yaş üstü için risk barındırdığı belirtilerek 'Şiddetli kırılganlığı olanlarda aşıların hafif yan etkileri bile ciddi sonuçlara yol açabilir. Yaşam süresi kısalmış olanlar için ise aşı tamamen anlamsız olabilir' ifadelerine yer verildi.

İlk aşılar Oslo'daki huzurevlerindekilere vurulmuştu

www.diken.com.tr

Norveç İlaç Ajansı, dün, ülkede koronavirüse karşı Pfizer-BioNTech aşısını yaptıran 23 kişi hayatını kaybettiğini duyurdu. 13 vakada incelenen ölümlerde, aşının 'yaşlı insanlarda var olan hastalıkların daha ciddi seyrine' yol açan yan etkilere neden olmuş olabileceğini belirtti.

Norveç'te koronavirüse karşı aşılama 27 Aralık'ta başlamıştı. Başbakan Erna Solberg, aşının yurttaşların ücretsiz erişimine sunulacağını duyurmuştu. İlk aşılar Oslo'daki huzurevlerindekilere vurulmuş, buradaki 2 kişi aşının ardından hayatını kaybetmişti.

İzmir Depreminin Ardından Söyledikleri Nedeniyle Öykü Serter Hakkında Soruşturma Başlatıldı
ABD'ye Gözdağı: Kuzey Kore, Dünyanın En Güçlü Silahını Tanıttı
ABD'ye Gözdağı: Kuzey Kore, Dünyanın En Güçlü Silahını Tanıttı

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
15.01.2021

Tamamen korku pompalama haberleri bunlar. Aşının yan etkileri olduğu biliniyor. Bu yan etkilerden birisi ateş mesela. 80 yaşın üstündeki insanlar normalde de ateşi yükselse ölüyor zaten.

15.01.2021

ne?! :D

15.01.2021

Zaten halihazırda farklı hastalıkları bulunuyormuş zaten yazdığı gibi. İnsanlara saçma sapan korku aşılamanın ne anlamı var çözemedim.

15.01.2021

Şu yaşlıları rahat bırakın artık ya, bırakın gezsinler, tozsunlar. 80 yaşında insan aşı olsa ne olmasa ne. Bir sürü başka, pek çoğu da daha tehlikeli ve ölümcül olan rahatsızlığı olan insanları kıytırık bir virüs ile korkutup evlere kapattınız. Sebebi olduğunuz hava kirliliği, abuk subuk gdolu ürünler gibi bir sürü şeyle yol açtığınız kanser vs. gibi bir sürü hastalık senede kaç milyon insan öldürüyor acaba ? Bunlara her gün ah vah demeyen, çözüm aramayanlar tutup virüs mirüs geyiği yapıyorlar. Yaşlı vatandaşlar arasında özellikle daha evvel grip aşı yaptırıp bundan kötü etkilenmiş olanlar uzak dursun bu aşıdan, benden söylemesi.

TÜM YORUMLARI OKU (19)