Norveç'te Başörtülü Kadına Hizmet Vermeyen Kuaföre Ceza

Norveç'te başörtülü bir kadına hizmet vermeyi reddeden kuaför, mahkeme tarafından para cezasına çarptırıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Norveç'te Malika Bayan adında 24 yaşındaki Müslüman kadına başörtülü olduğu gerekçesiyle hizmet vermeyi reddeden kuaför Merete Hodne, 10 bin kron yani yaklaşık 3 bin 600 TL para cezasına çarptırıldı.

Malika Bayan, geçen yıl meydana gelen olay sırasında kendisine “Senin gibi başörtülülere burada hizmet yok” diyen kuaförle ilgili olarak 'ayrımcılık' şikayetinde bulunmuştu.

Kuaför, mahkemenin bugün verdiği kararla 10 bin kronluk para cezasının yanı sıra 5 bin kron civarındaki dava masrafını da ödeyecek.

Mahkeme, kuaförün sosyal medyada paylaştığı 'İslam, Nazizm'den de kötüdür' sözünü dikkate aldı

Mahkemenin, kararını kuaförün sosyal medya hesabında yer alan “İslam, Nazizm'den de kötüdür” şeklindeki sözleri de dikkate alarak verdiği öğrenildi.

Savunmasında ayrımcılık iddialarını reddeden ve başörtüsünü 'totaliter rejimin sembolü' olarak gördüğünü söyleyen kuaför, kararı temyiz edeceğini belirtti.

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
13.09.2016

Onlar her türlü gelişiyorlar. Bizim %60 daha gavur desin küfür etsin. Olmaz olsun böyle insanlar. Onlarla aynı ülkede olmaktan utanıyorum. Ya onlar değişecek ya da biz gideceğiz başka çaresi yok. Bir yaşamımız var onu da bu cahillerin yönetimi ve onun peşinden gidenlerle harcamaya hiç niyetimiz yok. Hayırlısı olsun.

Pasif Kullanıcı
13.09.2016

Ulan ne yiyoruz ki sıçalım. Babam 2 yıldır işsiz daha yeni asgari ücretle bir işe başladı annem de aynı şekilde bir özel hastanede temizlik görevlisi. Suriyeliler geldikten sonra işleri bozuldu adamın konfeksiyon işine babamı çıkartıp yerine 3 tane suriyeliyi 150 liradan çalıştırdılar. İki kardeşiz ev kira şu anda ikisi de çalışmasına rağmen geçinemiyoruz. Okuldan sonra da hem freelance hem de günlük - haftalık işlerde çalışıyorum. Bu yaz boyunda gece 11'den aşağıya eve girmişliğim yok tüm arkadaşlarım tatil yaparken. Ben anlımın terini döküp kazanıp yiyorum. Sizler gibi birilerinin bir yerlerini yalayarak değil. Bu vatan inanın sizler gibi düşünenler olmazsa güzel. Anlayışsız bencil cahiller. Ama yılmak yok dediğim gibi. Sonuna kadar, ya siz ya biz!

Pasif Kullanıcı
13.09.2016

Bu başörtünun amacı saçların gorunmemesini sağlamak ve kadının çekiciliğini dusurtmekse yüzlerindeki 5 kg makyaj ne için acaba altlarindaki dar kotta cabası Turkiyede her yerde var bu tipikler görünce yüzüm ekşiyor kaka pislikler..

13.09.2016

Kaka pislik ne yahu? What are you? Eight?

14.09.2016

Niye bu kadar yadırgadınız. Siz çinli diye koreli döven, allaha inanmıyor diye gavur zındık diyen adamlarsınız. Bu tarz şeylere sizin alışık olmanız lazım.

TÜM YORUMLARI OKU (30)