Normalleşme Süreci Devam Ediyor! Peki Koronavirüsten Sonra Gece Hayatı Nasıl Olacak?

Normalleşme sürecine girdik fakat hiçbir şey eskisi gibi değil. Bundan sonraki süreç nasıl olacak? Tamamen duran alanlardan biri olan 'gece hayatı' bundan sonra nasıl devam edecek?

Yapılan bir araştırmaya göre insanlar bu kısıtlama sürecine aileleri ve arkadaşlarından sonra en çok gece hayatını özlemiş.

Normalleşme süreciyle birlikte bu alanlar da birçok ülkede aşamalı olarak açıldı. Fakat tabii ki birçok şey eskisi gibi değil .BBC Türkçe'nin haberine göre dünyanın dört bir yanından mekan sahibi yeni normal için hazırlanıyor.

İnsanların maske takması ve sosyal mesafeye dikkat etmesi istenecek.

Bristol'de 600 kişilik gece kulübü ve canlı müzik mekanı Thekla'nın işletmecisi Alex Black BBC'ye verdiği röpaortajda gelenlerden bu kurallara uymalarını isteyeceklerini ancak birkaç kadeh içtikten sonra bunun kontrol edilemez bir hal alabileceğini söylüyor.

Dış mekanın, otoparkın, masa ve sandalyelerin sosyal mesafeye uygun bir şekilde konumlandırılması gerekecek.

İnsanların marketlerde uygulanan sistem gibi, tek yönde hareket edeceği bir sistem oluşturulması, dış mekana geçici tuvaletler yerleştirilmesi ve sürekli mesafeyi kontrol edecek görevliler bulunması gibi önlemler alınacak. 

Ancak tabii ki tüm bunlar maliyeti arttırırken karı düşürecek.

Normalde 70 kişinin sığabildiği bu mekanlara, sosyal mesafe kurallarına uyulursa neredeyse 5 kişi alınabilecek.

Durum böyle olunca akla mekan sahiplerinin fiyatları yükselteceği geliyor. Mekanlar bunu öncelikli seçenek olarak görmeyip, trafiğe kapalı alanlara masa, sandalye atmak gibi yöntemlere başvurmayı düşünüyorlar.

Fakat yine de içeri girerken oluşacak mesafeli kuyruğun, kontrollerin, sosyal mesafenin ve maskelerin buralardan alınabilecek zevki kaçıracağını düşünüyorlar.

ABD, İngiltere, Avustralya, Brezilya, Hollanda ve Almanya dahil dünyanın dört bir yanından 40 'gece hayatı-eğlence' sektörü danışmanı potansiyel çözümleri paylaşmak için WhatsApp grubu kurdu.

Almanya'da geniş dış alanları olan bazı mekanlara 15 Mayıs'tan itibaren açma izni verildi. Yiyecek ve içecek servisleri bu mekanların bahçelerinde yapıldı ama dans pistlerinin kullanımı hala yasak. Ayrıca mekanlar saat 22.00 itibariyle kapatılıyor. Barlar müşterilerin bir buçuk metre aralıklı masalarda oturması ve mekanın 23.00'te kapanması koşuluyla 2 Haziran'da açıldı. Kulüpler ise açılmadı. 

Hollanda'da, İtalya ve Fransa'da barlar 30 müşteri sınırı ile açıldı. İtalya'da masalar arasına plastik panolar yerleştirildi. 

İspanya'da barlar ve kulüpler 8 Haziran'da açıldı fakat dans pistlerinin kullanımı yasak. 

İsviçre de müşteri sınırı ile 6 Haziran'da açıldı. Ayrıca hastalığın kontrolü için müşterilerin telefon numaraları kaydediliyor. 

Virüsün ortaya çıktığı Çin'de barlar Mart ayından bu yana açık ama çok sıkı virüs takip ve izleme teknikleri kullanılıyor. Barlara ve kulüplere girenlerden telefonlarına indirmiş oldukları, sağlık durumlarını gösteren uygulamayı göstermeleri isteniyor. Sonra müşterinin ateşi ölçülüyor ve ismi, telefon numarası ve pasaport numarasını içeren bir form doldurması isteniyor.

'Yeni Normal Hayat'ın İlk Gününde Türkiye'den Manzaralar
Normalleşme Ters Tepti: Vaka Sayısı Yeniden 1400'leri Aştı
Kovid-19 Nedeniyle Baştan Aşağı Değişen Dünyanın Normalleşme Sürecine Nasıl Adapte Olduğunu Gösteren 23 Paylaşım

Popüler İçerikler

"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
Zoru Başardık: Karadağ'a Üç Puan Hediye Eden Milli Takım'a Gelen Tepkiler
YORUMLAR
16.06.2020

Biz gündüzden ne bulduk da... Geceden medet umuyoruz...

16.06.2020

Valla Kuşadası'nda bazı yerler ufaktan başlamış. Bizim ülkede sosyal mesafe ve maskeli gece hayatı çok zor. Maske bence zaten hiçbir yerde yürümez de sosyal mesafe de hem işletmeci hem de müşteri açısından çok sıkıntılı. Müşteri sayısı müthiş azalıyor, işletmeci zarar eder. Gelen müşteride de yarısında "ya çok boş ya" kafası var. Nedir bu kafa ? Yani kişi dans etmekten utanıyor ve kabalık olunca daha az göze batmanın verdiği rahatlıkla dansa başlayabiliyor ama bu olmayınca rahatsızlık duyuyor ve sıkıntı yaşıyor :D

16.06.2020

Alkol aldıktan ve son ses müziklerden sonra kimse covidi falan sallamaz barlar eğlence mekanları corona fabrikaları haline gelir

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ