'Normalleşme'den Sonra İlk Kriz mi? İsrail'den Türkiye'ye Gazze Tepkisi

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Gazze'ye düzenlenen hava saldırıları konusunda Türkiye'nin açıklamalarını eleştirdi. İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 'Türkiye ile ilişkilerimizi normalleştirmiş olmamız, onun temelsiz kınamaları karşısında sessiz kalacağımız anlamına gelmez.' ifadesi kullanıldı.

İsrail, dün gece roket saldırısı yapıldığı gerekçesiyle Gazze Şeridi'ndeki 30 farklı noktaya hava saldırısı düzenlemişti.

Yıldırım, bugün yaptığı konuşmada 'İsrail'in Gazze'deki hava saldırılarını onaylamadığımızı açık bir dille ifade etmek isteriz. İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi, Filistinlilerin haklı davalarında onlarla birlikte duruşumuzu engellemez' demişti.

İsrail, Gazze'yi Yeniden Vurdu

İsrail'in, topraklarına yönelik tüm roket saldırılarına karşı sivilleri uluslararası hukuka ve vicdana uygun şekilde korumaya devam edeceği belirtilen açıklamada, 'Türkiye, başkalarının askeri harekatını eleştirmeden önce iki kere düşünmelidir.' görüşüne yer verildi.

Normalleşmenin ardından ilk gerginlik

Mavi Marmara saldırısının ardından bozulan Türkiye ve İsrail ilişkileri, geçtiğimiz aylarda iki tarafın da anlaşmasıyla normalleşme sürecine girmişti.

Ancak iki ülke arasında Gazze'nin bombalanması üzerindeki fikir ayrılıkları, normalleşme sürecinin ardından yaşanan ilk gerginlik anlamına geliyor.

  • AA

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
22.08.2016

Laa bırakın Gazeyi Filistini bırakın Arap ülkeleri baksın ilk önce kendimize bakalım

Pasif Kullanıcı
22.08.2016

Evet değil ben dostumuzdur demedimki hiç bir yer dost değil Azerbaycan ve Bosna dışında

22.08.2016

Bırakın Gazzeyi falan kendi ülkemize bakalım diye konuşan insanlar; kendi ülkenizin durumunu düzeltmek için de en küçük bi çaba sarfetmezsiniz siz. Dünyanın neresi olursa olsun zulme karşı sessiz kalabiliyor, böyle bencilce yorumlar yapabiliyorsanız kendi vatanınıza da yarar gelmez sizden. İnsan zaten kendi götünü kurtarma derdine düştüğü için dünya bu kadar çamura batmış durumda. Çoğunluk masumun, mazlumun yanında yer alsaydı bunları konuşmazdık bile belki. Keşke tüm dünya kardeşçe yaşayabilsek, keşke savaşlar hiç olmasa! Ama maalesef dünyaya hakim olma hırsıyla binlerce insanın canına kıyabilecek vicdansızlar yüzünden bu haldeyiz. Önce kendimizi kurtaralım diye düşünen her bir bencil birey bu suça ortak.

22.08.2016

başımıza gelmediği için anlayamıyoruz onları böyle ileri geri konuşuyoruz demek ki, aynı şey bizlere yapılsaydı millet ortalığı yıkardı, herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasında

22.08.2016

Gülme emojisini kullananların düşünce yapılarını merak ediyorum.Olaya hangi taraftan baksan trajik..

22.08.2016

aynen bende neden gülme emojisi vermişler anlamadım

TÜM YORUMLARI OKU (40)