Normal Doğum Nedir? Vajinal Doğumun Belirtileri Nelerdir?

Gebe kalan anne adayları bebeğin doğacağı günü sabırsızlıkla beklerken diğer yandan nasıl bir doğum şekli ile karşılaşacağı konusunda meraka kapılır. Genellikle normal doğum tavsiye edilen doğum şekli olmakla birlikte bazen çeşitli sebepler kadınları sezaryen doğuma zorlar. Doğum anı gelene kadar nasıl bir doğum yapacağınız konusunda emin olmayabilirsiniz. Ancak anne ve bebek üzerindeki faydaları nedeniyle anne adayları normal doğuma daha sıcak bakar ve kendini bu sürece hazırlamak ister. Peki, normal doğum nedir? Vajinal doğumun belirtileri nelerdir? İşte normal doğum ile ilgili merak edilenler…

Her şey yolunda gidiyor ve doktorunuz doğumunuzun normal olabileceğini düşünüyorsa normal doğum hakkında önceden bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Normal doğum uzmanların önerdiği bir doğum şeklidir. Normal doğumun ardından anne sütü daha çabuk gelir ve bebekler kısa sürede beslenmeye başlar. Aynı zamanda vajinal doğum sırasında bebekler bakteriler ile tanışırlar. Bunun da bebeğin bağışıklık sistemine katkısı olduğu düşünülmektedir. Daha birçok faydası bulunan normal doğum tüm anne adaylarının araştırdığı bir konudur. Peki, normal doğum nedir? İşte detaylar…

Normal Doğum Nedir?

Normal doğum asırlardır birçok kadının kullandığı doğum şeklidir. Tıbbi müdahleye gerek duyulmadığından doğal doğum olarak da isimlendirilebilir. Normal doğum rahimdeki kasılmalar ile başlar. Sıklaşan kasılmalar sonucu bebeğin vajinal kanaldan çıkışı ile normal doğum sonlanır. Genellikle 37-42 haftalarda arasında normal doğum vuku bulur.

Vajinal Doğum Belirtileri Nelerdir?

Normal doğumun pek çok belirtisi bulunur. Ancak genellikle her anne adayında farklı belirtilerle kendini göstermektedir. İşte normal (vajinal) doğum belirtileri şu şekildedir;

• Nişan

• Düzenli kasılmalar

• Suyun gelmesi

• Sırt ağrısı

• İdrara sık çıkma

• Hafifleme hissi

• Sırt ağrısı

• Mutlu hissetme

Normal Doğum Nasıl Olur?

Doğumun başlamasıyla birlikte rahimde kasılmalar başlar ve kasılmalar artık 8-10 dakikada bir artar. Böylelikle rahim ağzı açılır. Rahim ağzındaki tıkaç hafif kanlı olarak atılır. Sancılı geçen bu süreç doğumun en uzun evresidir. Mümkün olduğu kadar kendinizi rahat hissetmeye çalışın. 

Hastaneye ulaştığınızda ilk yapılacak olan muhtemelen rahim ağzının ne kadar açıldığı takip etmek olacaktır. Rahim ağzının tam olarak açılması için suni sancı verilebilir. Rahim doğuma hazır hale geldiğinde kasılmalar 2-3 dakikada bir görülmeye başlar. Sancıların en üst noktaya ulaştığı bu süreçte annelerin ıkınması istenir. Ikınma ile bebek kanaldan hızlı bir şekilde ilerleyecektir. Artık bebeğinizin kafası belirdiğinde birkaç ıkınma ile bebeğin doğumu gerçekleşir.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Dışarıdan Gözüktüğü Gibi Değilmiş! Doğum Esnasında ve Sonrasında Çekilmiş En Çarpıcı 19 Fotoğraf
Doğum Sırasında Başına Gelen Enteresan Durumları Yıllar Sonra Paylaşarak Afallamanıza Neden Olacak 15 Kadın

Popüler İçerikler

"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!