'Normal Doğum Eylem Planı'na Destek Veren Azra Akın'a Sosyal Medya Kullanıcılarının Tepkileri Çığ Gibi Büyüdü

Sağlık Bakanlığını'nın yayınladığı Normal Doğum Eylem Planı kampanyasına destek veren Azra Akın'a sosyal medya kullanıcıları tarafından yapılan eleştiriler çığ gibi büyüdü.

Geçtiğimiz gün Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı bir videoda sezaryen doğum eleştirilirken, normal doğum eylem planı başlatılmış ve video kısa sürede büyük tepkilere yol açmıştı.

O detaylardan bu yazımızda bahsettik 👇

Sağlık Bakanlığı'nın "Doğal Olan Normal Doğum" Kamu Spotu Tepkilerin Odağında

Ardından hem annelerden hem de oyunculardan tepkiler yükselmiş normal doğum ya da sezaryenin 'annelik' üzerindeki etkisi tartışılmaya başlanmıştı. Demet Evgar da bu reklama tepkisini göstermişti.

Demet Evgar'ın tepkisinden bu yazımızda bahsettik 👇

Demet Evgar'dan Sağlık Bakanlığı'nın "Doğal Olan Normal Doğum" Kamu Spotuna Sert Tepki!

'Normal Doğum Eylem Planı' adı altında oluşturulan kampanyaya destek veren isim ise Azra Akın oldu. Önce Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı videoyu paylaşan Akın ardından "Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan Normal Doğum Kampanyasının bir parçası olmaktan mutluluk duydum." yazdı.

Paylaşımının altına "Tüm anne adayı kız kardeşimlerimle çok önemsediğim doğal doğum tecrübemi paylaşmak benim için unutulmaz bir andı. Tüm anne adaylarını bu özel kampanyanın bir parçası olmaya ve hayatın bu mucizesini deneyimlemeye davet ediyorum." yazan Azra Akın'a yapılan eleştiriler de çığ gibi büyüdü.

İlginizi Çekebilir:

Fatih'te Bir Günde İki Korkunç Kadın Cinayeti İşlenmişti: Oyuncu İlayda Alişan Tepki Gösterdi
Mazhar Alanson'un Acı Günü: Usta İsmin Kızı Eda Alanson 50 Yaşında Hayatını Kaybetti
Serenay Sarıkaya'nın Evi Hakkındaki Röportajını Okuyan Cüneyt Özdemir Güzel Oyuncuyu Fena Tiye Aldı!

Popüler İçerikler

MEB Yine Sistem Değiştiriyor: Milli Eğitim Bakanlığı 4+4+4’te Değişikliğe Gidiyor
Sağlık Bakanlığı'nın "Doğal Olan Normal Doğum" Kamu Spotu Tepkilerin Odağında
Mazhar Alanson'un Vefat Eden Kızı Eda Alanson ile Birlikte Bir Filmde Rol Aldığı Ortaya Çıktı
YORUMLAR

Çok gereksiz çaba içinde medya. Sezaryen büyük ameliyattır. Ölüm riski yüksektir. Bebek için hem yenidoğan dönemi hemde hayatının kalanı için zararlıdır. Tıbben sezaryen endikasyonu %2 dir. Yapılan sezaryen oranı %50 üstüdür. İtiraz edilecek bir durum yok. Sezaryen hak değildir. Konu bundan ibaret. Çözümleri ayrıca konuşuruz

05.10.2024

ulan dünya kaç bin yıldır ayakta modern tıp her zaman doğruyu savunmuyor anlamadınız gitti sezaryanmı vardı eskiden bilimsel olarak normal doğumun faydaları sezaryanın zararları kanıtlanmışken daha neyi savunuyorsunuz haaa sağlıksal fiziksel bir sorun vardır sezaryan zaruridir eyvallah ama insanlar artık o kadar bozulduki bırak sezaryanı millet zaten çocuk yapmaya artık sıcak bakmıyor rahatı keyfi bozulmasın gece uykusu kaçmasın diye

05.10.2024

Azra’yı bu kadar eleştirecek ne var anlamadım. Anne be bebeğin hayatı için risk oluşturacak durumlar hariç sezaryenle doğum yaygın uygulama yöntemi olmamalı. Doktorların çeşitli sebeplerden dolayı sezaryen doğum güzellemesi yapması toplumsal algıyı da biçimlendiriyor. 12 yıldır sektördeyim, 1 tane hekimin de “gerçek” düşüncesi olarak sezaryeni öncelikli tercih olarak önerdiğine şahit olmadım. Kadınların öncelikle normal doğuma teşvik edilmesi şart. Gebe kaldığı anda doğumunu düşünürken sezaryeni tercih etmesi, bu durumun altında yatan sebepleri kadınlara doğru izah etmeyi zorunlu kalıyor bence. Oecd ülkelerinin 2-3 katı sezaryen oranı hiç de normal değil, kusura bakmasın kimse.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ