Nokia Kullanıcılarına Kötü Haber! Nokia Tamamen İptal mi Ediyor?

Akıllı telefon üretimine geçmesi sonrası önce Microsoft ve sonraları kendi geliştirdiği işletim sistemi Symbian'ı kullanarak sektörde devam etmiştir. Andoid işletim sisteminden uzak duran ve Apple'ın IOS'u geliştirmesi gibi Symbian'ı kullanan Nokia'nın Androild 11 güncellemesine geçmesi bekleniyordu. Nokia 9 PureView telefonu için özellikle dikkatleri üstüne toplayan kararın iptal edildiği öğrenildi. Nokia Android 11'i neden iptal etti? İşte detaylar...

Bir dönemin mobil telefon devi olan Nokia markası işletim sistemi konusunda yeniden kararsızlığa düştü. Microsoft ile başlayıp sonrasında kendi geliştirdiği Symbian sistemini kullanan Nokia'nın son telefonuyla beraber Android 11 güncellemesine geçeceği öğrenilmişti. Şirket karar değiştirdi. İşte detaylar...

Nokia'dan Karar Güncellemesi

HMD Global çatısı altında faaliyetlerini sürdüren ve 3310 gibi modellerin üreticisi olan Nokia, akıllı telefon güncellemeleri konusunda çalışmalarını sürdüren bir şirket. En az iki yıl müşterilerine güncelleme sözü veren Nokia, bu zamana dek bu sözünden taviz vermiş değil. Fakat Nokia 9 PureView bu konuda bir ilk olabilir.

Nokia'dan Kötü Haber: Vazgeçti

Nokia 9 PureView için Android 11 güncellemesinin 2021'in 3. çeyreğinde çıkması gerekiyordu. Fakat HMD Global, vaat edilen güncellemeyi vermemeye karar verdiğini duyurdu. Şirket Polonya'daki internet sitesi aracılığıyla kararının gerekçesini açıkladı.

HMD Global, Android 11 güncellemesi için verdikleri kararının nedenini kamera ve yazılım arasındaki uyumsuzlukların, kullanıcı deneyiminde yüksek standartları karşılamayan bir azalmaya yol açacağını söyleyerek açıklıyor.

Şirket, Nokia 9 PureView'e Android 11 desteği verilmemesine rağmen, telefonun güvenlik güncellemelerini almaya devam edeceğini söyledi.

Android 11'e Geçmek İsteyenlere İndirim

Nokia, sözünü yerine getirmediği için, bunu telafi etmek adına başka bir karar daha verdi. Şirket, Android 11'e geçmek isteyen Nokia 9 PureView sahiplerine, bölgesel kullanılabilirliğe bağlı olarak Nokia XR20 veya diğer X serisi akıllı telefonlar için yüzde 50 indirim sunduğunu paylaştı.

Popüler İçerikler

Paylaşımı Neden Sildi? Yarım Milyonluk Lüks Saate “Helal Para” Savunması
Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap
Türkiye’de Büyük Boykot: Hafta Sonu Restoran ve Kafelere Gitmeme Çağrısı Büyüdü