"Noel Gecesi Kabusu"nun Tim Burton'ın Filmi Sanılmasıyla İlgili Tartışmalara Yönetmen Son Noktayı Koydu

Herkesin Tim Burton tarafından yönetildiğini düşündüğü ünlü animasyon filmi hakkındaki karmaşaya, gerçek yönetmen 30 yıl sonra açıklık getirdi. Usta sinemacı, hak ettiği tanınırlığı almayı umuyor. Detaylar içerikte. 👇

Kaynak: 1

Uzun yıllardır, "The Nightmare Before Christmas” adlı kült animasyon filminin yönetmeni konusunda bir kafa karışıklığı yaşanıyor.

1993 yılında vizyona giren film, afişlerde ve tanıtımlarda "Tim Burton'ın Noel Gecesi Kabusu" olarak tanıtılırken gerçekte filmin yönetmenliğini Henry Selick yapmıştı.

Amerikalı yönetmen Henry Selick, bu konudaki belirsizliğin geçmişte kendisini rahatsız ettiğini ancak artık bu durumdan rahatsızlık duymadığını ve sinema sektöründeki birçok kişinin filmin gerçek yönetmeninin kendisi olduğunu bildiğini belirtti.

Selick, filmin Tim Burton'ın adıyla pazarlanmasının mantıklı olduğunu düşünüyor çünkü bu sayede insanların filmi "A Nightmare on Elm Street” gibi diğer korku filmleriyle karıştırmalarının önüne geçilmiş olabilir.

Tim Burton, "Noel Gecesi Kabusu" filminin karakterlerini ve hikayesini yaratmış, aynı zamanda filmin yapımcıları arasında da yer almıştı.

Henry Selick ise bu film dışında "Wendell ve Wild", "Koralin ve Gizli Dünya" ve "Dev Şeftali" gibi önemli animasyonlara da imza atmış bir yönetmen.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Tim Burton, Yapay Zekanın Kendi Sıra Dışı Sanatını Kopyalamasına Karşı Öfkesini Kustu
Filmin Ustası: Tim Burton'ın Sıra Dışı Tarzıyla Büyük Küçük Herkesi Ekrana Kilitleyen En İyi 10 Filmi
Ortalığı Kasıp Kavuran Wednesday'in Çılgın Yönetmeni Tim Burton'nın Adını İlk Defa Duyacağınız Dizileri

Popüler İçerikler

Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı
MasterChef'te Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Yaptığı İmza Tabak Dalga Konusu Oldu!
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı