Nobel Ödüllü Narges Mohammedi Başörtü Takmadığı için Hastaneye Alınmadı

İran'da Cezaevinde olan Nobel Ödüllü Narges Mohammedi, başörtü takmadığı için hastaneye kaldırılmadı. Mohammedi'nin ailesi Instagram hesaplarından açıklama yaptılar. Haberin detayları 👇

6 Ekim'de açıklanan Nobel Barış Ödülü'nün sahibi İranlı insan hakları ve kadın hakları savunucusu Nergis Muhammedi'nin olmuştu.

İran'da cezaevinde olan Narges Mohammadi'nin başörtüsü giymeyi reddettiği için hastaneye sevkine izin verilmediği açıklandı.

51 yaşındaki aktivist Mohammadi, yaşadığı kalp sorunu nedeniyle hayatının tehlikede olduğunu ve hastanede tedavi görmesi gerektiği açıklandı.

Mohammadi'nin hastaneye kaldırılmaması ile ilgili açıklamayı ise ailesi yapt; "Cezaevi yönetimi, tutukluların hastaneye sevk edilmesi için baş örtüsü takmalarının zorunlu olduğunu söyledi.".

Sağlık durumu kritik olan aktivistin başörtü takmadığı için cezaevi yönetiminin baş örtüsü olmadan revire gitmesine bile izin verilmediği söylendi.

Hastaneye giden bir sağlık ekibinin ekokardiyogram yaptığını, bunun sonucunda iki damarının ciddi ölçüde tıkalı olduğunun tespit edildiğini ve acilen anjiyo olması gerektiği ailesi tarafından açıklandı.

Baş örtü giymeye karşı çıkan Mohammedi için iki gündür cezaevinde bir grup kadının onun hastaneye götürülmesi için aralıksız protesto yaptığı da ailesi tarafından açıklandı.

Eylül 2022'de 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin baş örtü takmadığı gerekçesi ile gözaltına alınıp hayatını kaybetmesi üzerine başlayan protestolarda Mohammadi bir daha hiçbir koşul altında baş örtüsü takmayacağını açıklamıştı.

Mohammedi'nin sağlık durumu ve cezaevinde yaşananlar ile ilgili Tahran'daki yetkililerden resmi bir açıklama gelmedi.

Popüler İçerikler

Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
YORUMLAR
03.11.2023

"Dinde zorlama yoktur"cular ile "Gerçek islam bu değil"ciler kapışacak şimdi! Arabistan'da da kız yurdunda çıkan yangında ahlak polisi kızların kıyafetleri uygun değil diye yanan yurttan çıkmasına ve erkek itfaiyecilerin içeri girmesine izin vermemişti 15 kız yanarak ölmüştü.

03.11.2023

Hoşgörü dini maşallah :) Bunların bir değişiği vahhabi arap sünniler de başka mezhepten olanları çatılardan fırlatıyor. Maşallah cartoon network çizgi filmi gibi hepsi ay yerim.

Ben İslamiyet'e zarar vermek istesem, milleti dinden çıkartmak istesem, sistematik, planlı, ekiple hareket etsem, bundan daha iyisini yapmamam... Reiste böyle... Valla helal olsun, insan taptığı Allahı bu kadar bklar mı ya, ulan senin dinin bunu emrediyorsa bırak senin dinine inanıp seninle aynı safta olmayı varsa cehennemde yanmayı yeğler insan, ben ateşe tapan biri olarak bile Allah kavramına bunlardan daha fazla hürmet gösteriyor, daha fazla saygı duyuyorum :) Şimdi çıkar "bu gerçek islamiyet değil" ciler, başlarlar anlatmaya... hı hı diil, evet kardo değil. Onlar möslumin-siz müslümansınız. Evet, hı hı

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ