Nobel Ödüllü Aziz Sancar: 'Benim Yaptığımı Yapmayın, Geri Dönün'

Prof. Dr. Aziz Sancar,  'Yurt dışı fırsatınız olursa çıkın ama Türkiye'nin size ihtiyacı var mutlaka geri dönün' dedi.

ABD'de yaşayan Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen bir panelde soruları yanıtladı.

Sancar, 'Gerçekten bu gibi etkinlikler önemli. Umarım Türkiye'ye ve Türkiye'nin her yerine bizden çağrıda bulunursunuz. Ve ülkemizin tanınmasında faydalı olursunuz. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum' dedi.

"Yurt sevgisi çok önemli"

'Çok çalışmalısınız' diyen Sancar, 'Zorluklarla karşılaştığınızda,  işler iyi gitmediğinde inatçı olmalısınız. Yurt sevgisi çok önemli. Yurt dışına gidin ama gittikten sonra geri dönün. Benim yaptığımı yapmayın. Yurt dışında farklı dünya görüşü olan insanları görmek önemli. Onlardan öğrenecek şeyler var fakat bizim bu memlekete borcumuz var. O bakımdan yurt dışı fırsatınız olursa çıkın ama Türkiye'nin size ihtiyacı var mutlaka geri dönün' şeklinde konuştu.

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
23.09.2021

Ee Aziz bey niye dönmüyorsunuz kurulu düzeniniz mi var. Valla bizde gidicez dönmicez sonrada gençlere bizden geçti siz dönün ülkeyi kurtarın dicez oradan beri akıl vermek kolay gelip burada yaşayın sonra konulun bir zahmet. Diyemiyorki dönseydim nobelim olmazdı diye.

23.09.2021

Yalnız onun gerçekten bir kurulu düzeni var orada. 2008 yılında kendisi ve eşinin birikimleri ile kurduğu Türk evi sayesinde hem oraya eğitim için giden gençlere pek çok olanak sağlıyor hem de kültür evi hizmetleri ile ilgi duyan yabancıların Türkçe öğrenmesini veya kültürel becerilerimizin paylaşılmasını yani ülkemizin tanıtılmasını sağlıyor. Orada, burada olabileceğinden daha fazla fayda sağlıyor yani ülkemize. Üstelik her kazancını kurduğu fon aracılığıyla oraya aktarıyor. Daha yeni, büyük bir arazi alıp daha fazla imkan oluşturmak için yatırım yaptı. Haksızlık etmeyelim bence...

23.09.2021

Dönenlere sorun bir de... benim yaptığımı sakın yapmayın...sakın dönmeyin diyorlar...

24.09.2021

Öyle diyen birini hiç görmedim. Benim hocalar, "yurt dışı çok stresli ve aslında orda bilime katkı yapamazsınız çünkü siz olmasanız başkası yapar. "Diyorlar.

23.09.2021

demek ki zeki biri olmak iyi ya da dürüst olmak anlamına gelmiyor.

24.09.2021

tam aksine, zeki ve dürüst biri olduğu için dönün, memleketi badem bıyıgını diktiklerim, fetö yalamalarına, şuursuz bilinçsiz insanlara bırakmayın demek istemiş

TÜM YORUMLARI OKU (22)