Nobel Komitesinden Müzisyen Bob Dylan’a: 'Kaba ve Kibirli'

Bob Dylan'ın Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmesinin üzerinden günler geçti fakat, tartışmalar hâlâ devam ediyor.

Nobel komitesinin önde gelen isimlerinden biri, Amerikalı müzisyen ve şair Bob Dylan için ‘kaba’ ve‘kibirli’ nitelemesinde bulundu.

Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Bob Dylan, uzun bir sessizliğin ardından internet sitesine önce 'Nobel Edebiyat Ödülü kazananı' ibaresini eklemiş daha sonra da bu ifadeleri kaldırarak, ödülü kabul edip etmediğiyle ilgili zihinlerde soru işaret bırakmıştı.

Nobel Edebiyat Ödülü Sahipsiz Kalabilir!

Uzun süren sessizliğin ardından ise İsveç Akademisi bir açıklama yaparak, günlerdir Dylan’a ulaşmaya çalıştıklarını ve artık vazgeçtiklerini söylemişti.

Nobel Komitesi: 'Dylan’a Ulaşamıyoruz, Pes Ettik'

Son olarak Diken'in Guardian’a dayandırdığı habere göre; komite üyesi İsveçli yazar Per Wastberg, devlet televizyonu SVT’ye yaptığı açıklamada Dylan’ın Nobel komitesine kayıtsız kalmasını “Bu kaba ve kibirli bir hareket” diye yorumladı.

Wastberg, yaşananların öngörülemez bir durum olduğunu belirtirken, komite Dylan’ın ödülü kabul edip etmeyeceği konusunda bir fikre sahip değil.

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
23.10.2016

Bu nasil bir mantik ve saygisizlik. Adam almak zorunda mi? Her bireyin kendince de tabulari ve kutsallari olabilir, her bireyin degerleri veya onemsedikleri farkli olabilir. Sizi onemsememesi bir kisiyi kaba ve kibirli yapmaz. Asil siz onu kibirli diye niteleyerek kendiniz bir kibrin icine girersiniz. Zaten siyasi secimler yapar hale geldiniz ve muhalefete tahammul edemeyecek kadar da kirli bir siyaset takibindesiniz. Bob Dylan'a da siyasi vermek istediniz ama keske danisikli yapsaydiniz karsi siyaset ile rezil olmazdiniz.

23.10.2016

Nobel ödülü gibi saygın bir ödüle layık görülüpte bunu tamamen görmezden gelmek anlaşılır gibi değil. Çıkıp adam gibi efendice ben edebiyat dalında ödüle layık değilim diyebilir. Adamları bütün dünyaya maskara etmek zorunda değil. Dünyadaki sayısız bilim adamının hayali Nobel ödülüne layık görülmek. Bunu önemsiz birşeymiş gibi göstererek diğer insanlara da saygısızlık yapıyor.

23.10.2016

Umarım ödülü almaz.Nobel komitesine bir ders olur bu.Zira dünyada ki en taraflı kurumlardan birisidir Nobel.

23.10.2016

sizin dandik, ırkçı, ayrımcı nobelinizi almak zorunda değil kimse.

TÜM YORUMLARI OKU (17)